opstina gornji milanovac

12. mart 2015.
Održano Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac


milisav mirkovic


Izveštaji o poslovanju sa finansijskim izveštajima gornjomilanovačkih javnih preduzeća i ustanova za prošlu godinu, glavne su teme današnjeg održanog zasedanja Opštinskog veća u Gornjem Milanovcu.


Na ovoj sednici svoje prošlogodišnje poslovanje predstavili su rukovodioci JP za puteve, Sportskog-rekreativnog centra, JP za vodosnadbevanje "Rzav"-Arilje, Kulturnog centra, Muzeja, Biblioteke, Turističke organizacije, Predškolske ustanove Sunce, Centra za socijalni rad i mesnih zajednica.


- Opšta ocena je da se prošle godine dosta radilo i da su značajna sredstva uložena. Raduje da su sva javna preduzeća i ustanove poslovale bez gubitaka, i u skladu sa svojim mogućnostima i sopstvenom umešnošću dosta toga je urađeno, što ne znači da ne može i bolje i više, a posebno u ovoj jubilarnoj godini kada će se u pojedinim oblastima i mnogo više raditi, izjavio je medijima Predsednik opštine nakon održane sednice. On je dalje rekao da je Veće prihvatilo izveštaje o radu sa finansijskim planovima, koji su prošli nadzorne i upravne odbore i da će se kao takvi naći i na prvoj narednoj sednici Skupštine opštine. Takođe, danas je usvojen izmenjen i dopunjen finansijski plan, kao i plan rada Javnog preduzeća za izgradnju, a koji je bio skinut sa prošle sednice Veća zbog propusta i grešaka u samoj izmeni plana. Međutim, vraćanje istog u prvobitnu usvojenu sadržinu plana i usaglašavanje sa budžetom, i ovaj plan je danas usvojen, a kasnije će putem rebalansa biti obezbeđena dodatna sredstava ovom preduzeću, po tačno ustanovljenoj proceduri.


Predsednik opštine je danas obavestio i članove veća o prvoj održanoj sednici Republičkog organizacionog odbora za proslavu jubileja Takovskog ustanka u Palati Srbije, održanoj u utorak. Odbor je formiran na najvišem nivou, na čelu odbora je Predsednik države, članovi odbora su svi članovi Vlade, predstavnici Srpske akademije nauka i umetnosti, Patrijarh, predstavnici kulturnih i drugih institucija. Prema rečima predsednika opštine, ono što je za sada poznato da će se sve aktivnosti proslave odvijati 23. aprila u Takovu, obeležavanjem Dva veka Drugog srpskog ustanka i Dana Vojske Srbije, kao i Dana opštine Gornji Milanovac po određenom opštinskom programu. Sledećeg utorka na drugoj sednici Odbora biće poznato više detalja, u smislu satnice, programa, govornika. Uglavnom, kako je rekao predsednik opštine, neke dileme oko datuma su i na Republičkom odboru otklonjene, a koje ovih dana putem medija zbunjuju javnost, u delu da je Ustanak podignut 23. aprila 1815. godine na veliki hrišćanski praznik Cveti. Tako da ostaje da će državna svečanost povodom jubileja biti obeležena 23. aprila, rekao je predsednik Mirković ovim povodom.Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!