opstina gornji milanovac

09. mart 2015.
Asfaltiranje udarnih rupa na ulicama


Novac za asfaltiranje udarnih rupa na gradskim ulicama blagovremeno obezbeđen budžetom - čekaju se prvi lepi dani


gornji milanovac


Zbog mnogobrojnih pritužbi građana opštine Gornji Milanovac što je uobičajeno svake godine u ovo doba na otvorene asfaltne rupe na gradskim ulicama, kao posledica posipanja soli zbog poledice i niskih temperatura, obaveštavamo javnost da je predsednik Opštine Milisav Mirković naložio Javnom preduzeću za izgradnju i Javnom preduzeću za puteve Opštine Gornji Milanovac da se odmah, bez odlaganja, angažuju na sanaciji udarnih rupa na gradskim ulicama, lokalnim i nekategorisanim putevima, a na način na koji to dozvoljavaju trenutni vremenski uslovi. Sredstva za ove namene obezbeđena su budžetom Opštine za 2015. godinu.


Činjenica je da asfaltne baze ne funkcionišu u zimskom periodu, izuzeci su samo skupe porudžbine velikih količina asfalta za kapitalne investicije, a što predstavlja prepreku dosadašnjim intervencijama na putnim sancijama . One se gase u zimskom peridu i pokreću sa sticanjem vremenskih uslova koji im ne ugrožavaju funkcionisanje. Međutim, prema poslednjim informacijama, i po poslovnom planu, završena je i javna nabavka u JP za izgradnju opštine, izabran je izvođač radova PZP "Beograd", tako da postoji mogućnost da se sa saniranjem započne i pre početka rada asfaltnih baza sa prvim lepim danima i to metodom hladnog asfaltiranja.


Imajući u vidu da su prisutna i znatna oštećenja koja su nastupila u zimskom periodu kao i oštećenja prouzrokovana izvođenjem radova na izgradnji autoputa E763 (Koridora 11) na državnim putevima I i II reda na teritoriji Opštine Gornji Milanovac i da je održavanje ovih puteva u nadležnosti Javnog preduzeća "Putevi Srbije" odnosno PZP "Beograd" i A.D. "Putevi Čačak", a ne Opštine Gornji Milanovac, upućen je dopis i ovim preduzećima u pravcu hitnog preduzimanja mera na sanaciji ovih putnih pravaca.


Obaveštavamo javnost da kao i do sada, svake godine, krpljenje gradskih ulica " ne čeka proslavu Dana opštine", već prolećne vremenske uslove koji se kalendarski podudaraju sa ovim velikim opštinskim praznikom.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!