opstina gornji milanovac

09. mart 2015.
Održana sednica Opštinskog štaba


Održana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije


opstina gornji milanovac


Članovi Opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, na danas održanoj 60. sednici usvojili su Predlog plana rada opštinskog štaba za vanredne situacije za 2015.godinu i konstatovali stabilnost na čitavoj teritoriji nakon prošlonedeljnih snežnih padavina.


Predsednik opštine i komandant opštinskog Štaba Milisav Mirković se osvrnuo na predhodnu godinu i postupanje u vanredenim okolnostima, izrazivši zahvalnost svima na aktivnom učešću i doprinosu u izvršavanju poverenih poslova, svi su odreagovali u datom trenutku kako se očekivalo, a kako je rečeno, pojedini su lično dobili i priznanje za izraziti doprinos i angažovanje u vanrednim situacijama na nedavno održanom skupu u organizaciji MUPa, odnosno Sektora za vanredne situacije, a povodom 1.marta Dana civilne zaštite, a oni su Miroslav Milovanović, zamenik predsednika opštine i Nebojša Ivović sekretar Crvenog krsta. Takođe, Predsednik opštine je reči pohvale uputio i stručnim Komisijama Opštinske uprave koje su imale kompleksne zadatke evidencije i procene šteta, kao i podele novčanih pomoći, koje su po oceni nekoliko republičkih kontrola izvršenje u potpunosti u skladu sa zakonom.


Prema obaveštenju Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije Odeljenja za vanredne situacije u Čačku, obaveza opštinskog Štaba je preduzimanje preventivnih i operativnih mera odbrane od poplava u skladu sa Naredbom o utvrđivanju Operativnog plana odbrane od poplava za 2015.godinu.


Danas je razmatran i predlog za izradu Godišnjeg programa mera i radova na smanjenju rizika od poplava na vodama II reda na teritoriji opštine Gornji Milanovac za 2015.godinu, a konkretna finansijska sredstva za realizaciju Programa mera i radova opredeliće opštinski nadležni organi.


Razmatrana je i prihvaćena informacija o izradi Akustičke studije sistema za javno uzbunjivanje na milanovačkoj teritoriji sa predlogom za izgradnju sistema za javno uzbunjivanje po fazama u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu lokalne samouprave.


Prema izveštajima svih prisutnih članova štaba, situacija na teritoriji Opštine posle prošlonedeljnih snežnih padavina je stabilna, otklonjeni su elektro i kvarovi na telekomunikacionoj i vodovodnoj mreži, obavljanje školske nastave na seoskom području je redovno, kao i rad svih ostalih službi.


Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!