opstina gornji milanovac

25. februar 2015.
Gornjomilanovačka privreda ponovo za primer


gornji milanovac

Posle majskih poplava koje su napravile velike štete na milanovačkoj teritoriji, a koje su paralelno prouzrokovale veliku solidarnost i opštu udruženost u pomoći i donacijama najpre privrede i mnogobrojnih građana, ovih dana je aktuelna milanovačka solidarnost, ali lepim povodom.


Reč je o pripremi proslave i obeležavanja velikog jubileja dva veka od podizanja Drugog srpskog ustanka, kada će Gornji Milanovac ugostiti mnogobrojne goste širom Srbije i Evrope. Finansijsku pomoć u skladu sa svojim mogućnostima za organizaciju opštinske proslave, kao i svaku drugu pomoć, do sada su ponudili mnogobrojni privrednici među kojima su Roc Rudnik, Spektar, Takovo, Svin, Tipoplastika, DOO Mišković.. U dopisima menandžmenta ovih kompanija izražena je podrška opštinskom Organizacionom odboru, kao i svim sadržajima, a posebno planiranim koncertima, koji su prema njihovim rečima potreba ovoga grada.


Opštinskim budžetom utrošeno je znatno sredstava za planirano uređenje znamenitih mesta, ali izdaci su veliki za infrastukturno uređenje, programske aktivnosti, koncerte, izdavaštvo, naučno tematske skupove i mnogo toga što se priprema za obeležavnje ovako važnog događaja u srpskoj istoriji.


Predsednik opštine Milisav Mirković se još jednom zahvaljuje svim donatorima i poziva sve Milanovačane koji žele da učestvuju u pripremama da se uključe u zajedničku organizaciju, poručivši da je i svako samostalno uređeno privatno dvorište pomak i dovoljan doprinos da naš grad bude ne samo u danima svečanosti reprezentativan, već da nam to ostane standard na koji se možemo svuda ponositi.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!