opstina gornji milanovac

10. februar 2015.
Isplata plata u Domu zdravlja


Počela isplata plata u Domu Zdravlja budžetskim sredstvima


dom zdravlja gm

Posle dužeg perioda bez redovnih primanja dvadeset i sedam zaposlenih u Domu zdravlja, takozvanih neugovorenih radnika, primilo je juče platu za januar mesec.


Prema rečima Gorice Petrović, načelnika Opštinske uprave i predsednika Radne grupe formirane od strane predsednika opštine Milisava Mirkovića, koja je Opštinskom veću i predložila mere u cilju prevazilaženja problema u poslovanju Doma zdravlja Gornji Milanovac, danas su isplaćene zarade za januar mesec lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju koje je dobrovoljno zaključilo sporazume o reprogramu potraživanja koja imaju prema Domu zdravlja po osnovu neisplaćenih plata iz 2013 i 2014. godine. Prema ovim sporazumima zaostale plate biće isplaćene krajem ove i tokom naredne godine dok će svoje zarade počev od isplaćene januarske ubuduće redovno primati.


Imajući u vidu da su se u međuvremenu još neki zaposleni u Domu zdravlja, a koji zarade takođe ne primaju iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, izjasnili da žele da zaključe sporazume o reprogramu potraživanja koja imaju prema Domu zdravlja, predsednik opštine Milisav Mirković i radna grupa su predložili Opštinskom veću da odobri dodatna sredstva i tako omogući i ovim licima redovna primanja.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!