opstina gornji milanovac

03. februar 2015.
Završna konferencija u Lučanima


Organizovana završna konferencija projekta "Naša imovina podržava naš razvoj"


opstinsko vece

U Lučanima je u ponedeljak, 02.02.2015. godine održana završna konferencija projekta "Naša imovina podržava naš razvoj". Konferenciji su prisustvovali pored menadžera projekta, članovi projektnog tima, predstavnici sve tri lokalne samouprave učesnice na projektu i predstavnici sredstava informisanja.


Opštine Lučani, Gornji Milanovac i Arilje zajednički su realizovali projekat "Naša imovina podržava naš razvoj" u okviru programa EU Exchange 4 programa koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).


Projektom je realizovano uspostavljenje pravnog okvira za efikasnije upravljanje imovinom usvajanjem 12 revidiranih lokalnih akata; uspostavljenje organizacionog okvira i izgradnja profesionalnih kapaciteta za popis, upis i upravljanje imovinom u opštinskim upravama Lučani, Gornji Milanovac i Arilje, analiza postojećih i neophodnih resursa sa predlogom optimalnog rešenja, izgradnja profesionalnih kapaciteta zaposlenih u opštini (60 zaposlenih koji su obučeni iz ove oblasti), nabavljena oprema i softver, prikupljeni i obrađeni podaci o javnoj svojini i procenjen status infrastrukturnih sistema u opštinama Lučani, Gornji Milanovac i Arilje, podneti zahtevi za upis 21.496 imovinskih jedinica, odnosno 12.494 NEP obrasca Republičkoj direkciji za imovinu, formirana baza podataka o javnoj svojini u sve tri partnerske opštine.


Ukupna vrednost projekta iznosi 207.529,92 evra. Projekat je trajao 12 meseci. Krajnji korisnici projekta su građani, privatni investitori i preduzetnici.


Kroz donošenje Zakona o javnoj svojini u 2011. godini, stvoreni su uslovi na nacionalnom nivou za lokalne samouprave da dobiju vlasništvo nad imovinom i da se uspostavi efikasan sistem upravljanja imovinom koja je od velikog značaja za celu zajednicu. Zbog svog značaja, za lokalne samouprave i za integracione procese Srbije za EU, proces popisa imovine je podržan od strane Delegacije Evropske unije i Saveta Evrope.


opstinsko vece    opstinsko vece    opstinsko vecePovratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!