opstina gornji milanovac

30. januar 2015.
Investitori zainteresovani za gornjomilanovački kraj


Strani investitori zainteresovani da ulažu u gornjomilanovački kraj


investicije

Dugogodišnji počasni predstavnik privredne komore Srbije u Iraku gospodin Thaer ALjoboury sa svojim pravnim savetnikom posetio je opštinu Gornji Milanovac i obavio preliminarne razgovore sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem sa saradnicima o mogućnostima investiranja na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Inače, gospodin ALjoboury je vlasnik kompanije SCH, sa sedištem u Beogradu i rangira se na visokom četvrtom mestu izvoznika mešovite robe velikog broja kompanija iz Srbije za bliski istok.


Interes ove kompanije je da investira u izgradnju najpre otkupnog centra žive stoke za izvoz, hladnjača i u doglednom periodu ogromnih klanica. Takođe, u zavisnosti od tržišne potražnje, bilo je govora i o otkupu i preradi voća u nekim dugoročnim planovima.


Prema dogovoru sa budućim investitorima, Opštinska uprava je spremna da izvrši potpunu logističku podršku i da posreduje u pregovorima sa vlasnicima predloženih lokacija. Investitora je zanimala putna infrastruktura ka parcelama, kao i pomoć u delu proširenja lokalnih prilaza ukoliko bude bilo potrebe zbog transporta velikih teretnih prevoznih vozila.


Inače, ova komapnija danas je potpisala Ugovor i sa renomiranim gornjomilanovačkom kompanijom "Metalac" vezano za plasiranje bojlera i sudopera naše kompanije na istočno tržište.


Sledeći susret zakazan je za dve nedelje kada će se nakon razmene dopisa o namerama detaljnije i precizirati buduće aktivnosti na realizaciji ovih investica koje će doprineti ne samo većoj uposlenosti lokalnog stnovništva, kako je rekao predsednik Mirković, već i privrednom rastu gornjomilanovačkog kraja, ujedno zahvalivši se na poseti i opredeljenju da Gornji Milanovac bude mesto za buduća ulaganja.


investicijePovratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!