opstina gornji milanovac

31. decembar 2014.
Fondacija Metalac darovala bebe rođene u ovoj godini


Sedam mališana više nego lane


sumirani rezultati

Prvorođene bebe dobile su poklon čestitke od 500 eura, drugorođene od hiljadu,a trećerođene od dve hiljade eura. Čestitke je uručio generalni direktor i direktor Fondacije Petrašin Jakovljević, a Sindikati su obezbedili oko 900 poklon paketića za decu radnika od dve do 12 godina.


Spotrska hala Breza, minule subote bila je mala da primi sve mališane, mame, tate, koji su došli na već tradicionalnu svečanost koju organizuje Kompanija Metalac za decu svojih radnika. Naravno, najzanimljivi deo svečanosti bile su bebe koje su rođene u ovoj godini, a koje je Fondacija Metalac i ovoga puta nagradila.


Ove godine u evidenciji Fondacije Metalac, koja je osnovana 2006. godine rođeno je 26 dečaka i 17 devojčica. Od njih ukupno 43-je u 19 porodica rođeno je prvo dete, u 20 drugo, a u dve treće dete.Ove godine rođene su i jedne bliznakinje, devojčice Mina i Lena koje su u porodici Stojanović treće dete. One porodice Metalčevih radnika koje su dobile prvo dete darivane su čekom od 500 eura, one koje su dobile drugo od hiljadu, a treće od dve hiljade dinara. U odnosu na prošlu godinu broj novorođenih "Metalčevih" beba se povećao za sedam beba,,a za ovih devet godina, od kada je osnovana Fondacija u ovoj kompaniji rođeno je ukupno 360 dece.


Poklon čestitke roditeljima novorođenih beba uručio je generalni direktor i predsednik Fondacije, Petrašin Jakovljević koji je pozdravljajući prisutne istakao, da bez obzira na to što se renovira Dom kulture, u kome su do sada održavali ovu svečanost, oni bi se okupili u Brezi, jer je sve više dece, što znači da je potrebno i više prostora. U hali je inače bilo oko hiljadu i po ljudi.


Metalčev sindikat se i ove godine pobrinuo za poklon paketiće, tako da su sva deca Metalčevih radnika od 2 do 12 godina dobila poklon paketiće konditorskih proizvoda u vrednosti od po 20 evra. Poklon paketiće dobili su i štićenici KSS, Crvenog krsta, Dečje odeljenje bolnice, porodilišta. Ukupno Sindikat je obezbedio oko 900 paketića koje su podelila četiri Deda-mraza.


Kulturni centar Gornji Milanovac izveo je i predstavu za decu "Šape u snegu", koja je izazvala brojne aplauze mališana, ali i njihovih roditelja.


Pogledajte emisiju RTS-a "Kvadratura kruga" upravo na ovu temu:


Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!