opstina gornji milanovac

31. decembar 2014.
Sumirani rezultati


Zahvaljujući dobrom poslovanju nisu izostatli ni rezultati


sumirani rezultati

Ovogodišnje sumiranje rezultata za proteklu godinu i zahvalnost na saradnji predsednik opštine Milisav Mirković najpre je zaslužno uputio načelnicima odeljenja Opštinske uprave, predvođeni načelnicom OU Goricom Petrović, a tokom jučerašnjeg dana, prijem sa istim povodom predsednik je upriličio i sa predstavnicima medija koji su pojedinačno izrazili dobru saradnju sa rukovodstvom lokalne samouprave. Takođe, zahvalnost na učešću u radu i postignutim zajedničkim uspesima gornjomilanovačke opštine u protekloj godini predsednik opštine je uputio članovima Opštinskog veća, odbornicima i direktorima javnih preduzeća i ustanova.


Na svim ovim upriličinim skupovima za ovo doba godine, Predsednik opštine se osvrnuo na događaje koji su nepovoljno obeležili proteklu godinu od elementarnih nepogoda, višebrojnih kontrola, reformi javnog sektora, ali pomenuvši sa druge strane i pozitivne strane i uspehe kroz postignute visoke ocene o dobrom poslovanju i postupanju, odnosno, raspolaganju sa budžetskim sredstvima, među prvim opštinama u Srbiji usvojen je budžet za narednu godinu, usvojeni su planovi rada javnih preduzeća i ustanova, za poplavljena poljoprivredan gazdinstva Opština je uz pomoć privrede i velikog broja donatora raspodedila novčanu pomoć.


Prema rečima predsednika Mirkovića, u protekloj godini je paralelno sa otklanjanjem posledica od poplava i 14 eksternih kontrola u poslovanju Opštinske uprave, započeta i adaptacija Doma kulture, aktivnosti na postavljanju video nadzora grada, uređenju pristupa Doma zdravlja, rekonstrukciji Brda mira. Izvršene su pripreme za izgradnju osnovne škole u Semedraži, nastavilo se sa adaptacijom verskih objekata, spomenika kulture, kulturno – istorijskog nasleđa, a vrše se i intezivne pripreme za obeležavanje 200 godina od podizanja Drugog srpskog ustanka 2015. godine. Završena je i rekonstrukcija kolovoza u ulici Kneza Aleksandra. Započete su aktivnosti na modernizaciji kotlarnice i sistema za daljinsko grejanje. U toku su i završni radovi na zgradi OU u ulici Tihomira Matijevića. Kroz agrarni budžet pružili smo maksimalnu pomoć selu i poljoprivredi, a za te namene izdvojili smo 20 miliona dinara, od čega je 14 miliona dodeljeno za 153 domaćinstva, kao bespovratna sredstva. Radi se i vodovod ka Rudniku. Nastavljeno je sa rekonstrukcijom i izgradnjom putne mreže u svim mesnim zajednicama, ulica i totoara, vodovodne i kanalizacione mreže, elektro i PTT mreže u gradu. Uređuje se i rečno korito reke Despotovice, dok je most na reci saniran. U okviru JP "Sportsko – rekreativni centar" izgrađena je teretana na otvorenom, a za najmlađe je postavljeno klizalište. U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje realizovali smo program zapošljavanja nezaposlenih lica za šta je uloženo oko 10 miliona dinara. I ove godine stipendirali smo učenike i studente,a za socijalna davanja izdvojili smo izuzetno velika sredstva - oko 80.500.000 dinara. Za decu sa sametnjama u razvoju u prostorijama OŠ "Momčilo Nastasijević" obezbeđen je adekvatan prostor za dnevni boravk, za šta je uloženo dva miliona dinara.


Usvojen je Strateški master plan održivog razvoja planine Rudnik, a dostojno je obeležena i stogodišnjica Prvog svetskog rata. Urađena je i adaptacija prostorija u školi u Brđanima. Aktivnosti za unapređenje poslovnog okruženja i stvaranje pozitivne investicione klime za privlačenje investitora iz zemlje i inostranstva vidljive su. Urađen je novi sajt opštine, a započeti su radovi na postavljanju led ekrana. U seoskom područje u toku godine uloženo je više od 250 miliona dinara, što govori da posvećujemo pažnju čitavom području opštine.


Zadovoljan sam postignutim rezultatima u 2014. godini zahvaljujući kojima smo po zvaničnim podacima svrstani u red boljih opština u Srbiji, čime se moji saradnici i ja ponosimo. Posebno bih istakao dobar rad Opštinske uprave kao nosioca mnogih aktivnosti, zakonitosti u radu, odgovornosti, discipline u pripremi kvalitetnih predloga i materijala. Bez dobre Opštinske uprave i dobrog rukovođenja od strane načelnice i njenog tima, ukupni rezultati u radu predsednika, Opštinskog veća i Skupštine opštine ne bi bili ovakvi, zaključio je predsednik Mirković.


Predsednik opštine je uz srdačne čestitke i želje za predstojeće praznike, svima koji su učestvovati ili pomogli uspehu gornjomilanovačke opštine uručio i prikladne poklone u vidu godišnjih kalendara sa motivima Drugog srpskog ustanka.sumirani rezultati    sumirani rezultatiPovratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!