opstina gornji milanovac

29. decembar 2014.
Održana 62. sednica Opštinskog veća


opstinsko vece

Pred većnicima poslednje sednice u 2014. godini Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac našla se 21. tačka dnevnog reda.


Nakon ispunjenja svih uslova i bez primedbi prilikom izrade Predloga odluke o usvajanju Plana generalne regulacije za naseljena mesta Takovo i naseljeno mesto Pranjani, članovi Opštinskog veća su potvrdili i uputili Predlog odluke na dalje razmatranje i usvajanje Skupštini opštine.


Razmatran je i prihvaćen Izveštaj o realizaciji državnog programa obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u našoj opštini. Doneto je ukupno 122 rešenja i kako je istaknuto opština Gornji Milanovac je jedina u Morvičkom okrugu kontrolisana od strane kriminalističke policije. I nakon kontrole sugrađana i Opštinske uprave ishod kontrole pokazuje da nepravilnosti nije bilo. Elementarne nepogode su pogodile i opštine Lučani, Ivanjicu, Čačak i druge, ali je kontrola vršena samo u gornjomilanovačkoj opštini i to bez primedbi - rekla je načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović.


Kako državnim programima nisu tretirane štete na poljoprivredi niti na pomoćnim objektima, opština Gornji Milanovac opredelila se da donese posebne programe pomoći oštećenima koji su imali takvu vrstu štete. Opredeljen iznos u vidu bespovratne pomoći poljoprivrednicima iznosi 15,7 miliona dinara, a za vlasnike oštećenih pomoćnih objekata 5 miliona dinara. Reč je o sredstvima obezbeđenim iz donacija i sredstvima obezbeđenim budžetom Opštine Gornji Milanovac. Novčanu pomoć dobilo je 677 poljoprivredna proizvođača, od kojih 25 za oštećene ekonomske objekte. Ugovori su potpisivani u Gornjem Milanovcu, Brđanima, Ugrinovcima, Vraćevšnici, Takovu i Pranjanima.


Takođe, između ostalih tačaka članovi Opštinskog veća nakon razmatranja doneli su i: rešenje o davanju saglasnosti na finansijske planove za 2015. godinu za osnovno, inkluzivno i srednje obrazovanje; rešenje o davanju saglasnosti na izmenu finansijskog plana i plana rada mesnih zajednica Ljutovnica, Rudnik i Gornja Crnuća.


Na kraju sednice predsednik opštine, Milisav Mirković zahvalio se na timskom radu članovima veća, Opštinskoj upravi na kvalitetnim predlozima kao i javnim preduzećima, ustanovama i poželeo svima srećne novogodišnje i božićne praznike.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!