opstina gornji milanovac

17. septembar 2014.
Sedamdesetogodišnjica oslobođenja rudničko-takovskog kraja


U Gornjem Milanovcu dostojanstveno obeležena sedamdesetogodišnjica oslobođenja rudničko-takovskog kraja od nemačkih okupatora.


Svečana akademija povodom obeležavanja jubileja - 70 godina od oslobođenja Rudničko-takovskog kraja od nemačkih okupatora, održana je danas u zgradi Okružnog načelstva u Gornjem Milanovcu iz koje je slavni vojvoda Živojin Mišić pre 100 godina komandovao svojim junacima da krenu u odlučnu Rudničku ofanzivu, kada je započeta Suvoborsko-kolubarska bitka gde je izvojevao jednu od najblistavijih svojih pobeda.


Pre samog početka programa svečanosti, na gradskom trgu na spomeniku "Slobode", vence su položili predstavnici Vojske Srbije, lokalne samouprave i gornjomilanovačke boračke organizacije. Dugogodišnji organizator Sabora boraca oslobodilačkih ratova i član boračke organizacije Vladimir Jovanović je prvenstveno najavio zvaničnu himnu boračke organizacije "Partizan sam, tim se dičem" a potom pozvao sve prisutne da minutom ćutanja odaju počast svima onima koji su dale živote u vekovnoj borbi srpskog naroda za svoju slobodu. Opširnije u prilogu.


Današnju svečanost upotpunio je program pevačke ženske grupe KUD-a "Šumadija", pesnikinja Vera Pavić sa svojom pesmom "Opraštam ali ne zaboravljam" i frulaš Mićo Satarić koji je melodijom "Druže Tito mi ti se kunemo" pobrao veliki aplauz prisutnih boraca.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!