opstina gornji milanovac

26. decembar 2014.
Poslednja sednica Skupštine opštine


Održana poslednja sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac u 2014. godinisednica

Današnje zasedanje lokalnog parlamenta iz Gornjeg Milanovca započeto je na poziv predsednice Skupštine opštine Jadranke Dostanić minutom ćutanja povodom smrti odbornice Ljiljane Gačić iz Beršića i time konstatovan prestanak odborničkog mandata.


Prilikom rasprave o predlogu odluke o besplatnom prevozu penzionera starijih od 65.godina u autobuskom saobraćaju na goronjmilanovačkoj teritoriji, javio se odbornik DSS Dušan Đurović koji smatra da ova odluka treba da se bolje pripremi u smislu kriterijuma ko sve iz predložene kategorije treba da koristi besplatan prevoz, kao i da ta beneficija treba da važi i za trudnice, invalide i druge socijalno ugrožene. On dalje smatra da ukoliko je za sve predložene, potrebno izdvojiti mnogo više nego planiranih sredstava iz opštinskog budžeta, da znatna ušteda može da se ostavri ukidanjem profesionalne funkcije predsednika skupštine opštine, koja u ovom svojstvu funkcioniše u malom broju opština i da treba da bude volonterska, odnosno po potrebi, a onda bi se i uštedelo i na ukidanju troškova nadoknada za zarade sekretarice i vozača predsednika skupštine, predlog je odbornika Đurovića.


Poslednje skupštinsko zasedanje u 2014-toj godini odbornici su iskoristili da usvoje programe rada svih javnih preduzeća i ustanova u narednoj godini. Bez polemike prihvaćeni su programi Javnih preduzeća za puteve, i izgradnju opštine, Javnog komunalnog preduzeća, Apoteke i Doma zdravlja, Kulturnog centra, Muzeja i Biblioteke, kao i Sportsko-rekreativnog centra, Turističke organizacije, Dečje ustanove Sunce i Centra za socijalni rad.sednica

Prilikom usvajanja programa javnih preduzće i ustanova, predsednik Mirković je obavestio odbornike o merama podrške gornjomilanovačkom Domu zdravlja na kojima je intezivno radila opštinska radna grupa, predvođena načelnicom Opštinske uprave Goricom Petrović. Predložene mere ove grupe se tiču rešavanja statusa i nadoknada za 29 predstavnika lekara, medicinskog i nemedicinskog osoblja koji nisu ažurirani u republički fond zdravstvenog osiguranja, za čije zarade je potrebno dva miliona i sto hiljada dinara mesečno, odnosno 25 miliona godišnje. Prema rečima predsednika opštine najpre je potrebno da se reši pitanje sistematskog pregleda sa Bolnicom i da se napravi reprogram duga i da se ubuduće procentualno reguliše koliko kome sredstava pripada.


Odbornici su ovom prilikom usvojili i Lokalni akcioni plan zapošljavanja, za koji će u 2015.godini biti izdvojeno 10 miliona dinara iz budžeta opštine Gornji Milanovac.
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!