opstina gornji milanovac

4. oktobar 2019.
Dejan Kovačević dobitnik „Zlatnog ključa Podunavlja“


Na 8. „Dunavskom biznis forumu“, održanom u Novom Sadu, predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću uručeno je ugledno priznanje „Zlatni ključ Podunavlja“. Jednoglasnom odlukom stručnog žirija, na čelu s prof. dr Radovanom Pejanovićem, rektorom Univerziteta u Novom Sadu, predsednik Kovačević je dobio nagradu za izuzetan doprinos u uspostavljanju poslovnih veza u Podunavlju, kao i razvojnoj perspektivi Gornjeg Milanovca.


gm

Predsedniku je priznanje uručio prof. dr Pejanović. Kovačević je tom prilikom istakao da nagrada još više dobija na značaju, kada vas za nju predloži profesor Pejanović, kada dobijete predlog od Privredne komore Srbije, kao i od Unije poslodavaca Srbije.


gm

„Jako sam ponosan na svoj grad, svoju opštinu, na sve što smo uradili u prethodne tri i po godine, što smo uspeli da Gornji Milanovac vratimo na pijedestal koji mu pripada. Opština Gornji Milanovac i rudničko-takovski kraj imaju veliki potencijal u turizmu. Videli ste u poslednjih godinu dana nekoliko ozbiljnih manifestacija, a tu bih istakao Sabor violinista Srbije, gde je preko pedeset hiljada posetilaca bilo u tri dana i to je nešto na čemu ćemo se bazirati u narednom periodu. Naravno, koridor Miloša Velikog jeste taj koji će biti pokretač razvoja, i privrede i turizma i poljoprivrede Gornjeg Milanovca, i to su tri stuba na koja ćemo se i dalje oslanjati“ – rekao je Kovačević.


gm

Stručni žiri, sastavljen od eminentnih stručnjaka iz sveta privrede i obrazovanja, ocenio je dosadašnje rezultate u radu na povezivanju ljudi ideja i tržišta.


gm

„Mi smo došli do zaključka da i vaša opština i vaš predsednik zaslužuju jedno takvo priznanje za doprinos društveno-ekonomskom razvoju, jer polazimo od toga da je ravnomerni društveno-ekonomski razvoj Srbije značajan faktor konkurentnosti u celom Dunavskom regionu, jer ne možemo konkurisati samo sa izrazito razvijenim i izrazito nerazvijenim regionima“ , rekao je prof. dr Radovan Pejanović i naglasio: „Nužno je podržati i ostale regione, i upravo na ovaj način mi dajemo doprinos strategiji ravnomernijeg razvoja, u kome i regioni iz unutrašnjosti imaju svoje mesto“.


„Dunavski biznis forum“ održan je uz pokroviteljstvo Privredne komore Srbije, u Master Centru Novosadskog sajma, a organizatori su: Media Invent, Unija poslodavaca Srbije i Institut evropskih regiona iz Salcburga. Ovogodišnji forum okupio je predstavnike politike, diplomatije, ekonomije, nauke, kulture, medija i civilnog društva iz 14 zemalja Podunavlja.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!