opstina gornji milanovac

30. septembar 2019.
U Takovu održana promocija najmlađih podoficira Vojske Srbije


U petak je u Takovu, u spomen-kompleksu „II srpski ustanak“, održana svečanost povodom prijema u profesionalnu vojnu službu 14. klase osnovnog kursa za podoficire. Realizovana je promocija u prvi podoficirski čin 120 polaznika osnovnog kursa za podoficire i 14 učenika srednje stručne vojne škole. Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandanti jedinica i glavni podoficiri brigada i centrala za obuku Vojske Srbije, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević sa saradnicima, predstavnici Srpske Pravoslavne crkve i više od 400 podoficira, oficira i profesionalnih vojnika.


gm

Prisutnima se obratio ministar Aleksandar Vulin i istakao da je država jaka koliko je jaka njena vojska, i slobodna onoliko koliko može da odbrani svoju slobodu.


gm

„Danas kad stojimo u senci Takovskog grma, pitamo se da li smo vredni svojih predaka, nosimo li teret malog naroda kao što su nosili oni. Veliki i moćni bi da odluče umesto nas, da odrede kom Bogu ćemo se moliti, koji jezik govoriti, koja imena dati. Nema stvari koju Srbin neće uraditi za slobodu, da bude veliki i ispravan kao oni ispod čijih senki danas stojimo. Zemlja je jaka onoliko koliko je jaka naša vojska! Ovo je vojska čiji vrhovni komandant Aleksandar Vučić čini sve da vojska bude materijalno sigurnija, snažnija, ponosna na sebe, ponosna na svoju prošlost i pouzdana u svoju budućnost. Ovo je vojska kojoj ste se obećali, niste postali samo podoficiri, izabrali ste životnu misiju da se posvetite najboljoj i najvećoj službi u Srbiji“, naglasio je ministar Vulin.


gm

Predsednik opštine Dejan Kovačević rekao je da je velika čast za opštinu Gornji Milanovac što je svečanost promocije najmlađih podoficira održana baš u ustaničkom Takovu, postojbini stvaranja moderne srpske države.


„Vrlo sam zahvalan i predsedniku Republike gospodinu Vučiću i gospodinu Vulinu što su uvažili moje molbe da Takovo bude centar Srbije, jer Miloševo Takovo i koridor koji nosi njegovo ime zaslužuju da Vojska Srbije promoviše podoficirski čin ovde, u centru Šumadije“, rekao je predsednik Kovačević.


Do sada, svečanost promocije najmlađih podoficira održavana je u Centru za obuku podoficira „Milunka Savić“ u Pančevu.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!