opstina gornji milanovac

16. septembar 2019.
Raspodela sredstava za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja na Dnevnom redu današnje sednice Opštinskog veća


Na današnjoj, 68. sednici Opštinskog veća, pred većnicima se našlo 13 tačaka Dnevnog reda. Najpre se usvojio Zapisnik sa prethodne, 67. sednice Opštinskog veća, a zatim se krenulo sa razmatranjem ponuđenih tačaka.


gm

Opštinsko veće jednoglasno je donelo Rešenje o otvaranju aproprijacije u vezi realizacije projekta „Vizitorski centar Rudnik-centar razvoja turizma rudničkog kraja“. Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević istakao je da je ovim projektom otvoreno novo poglavlje razvoja turzima Rudnika.


gm

„Ono što je važno jeste da ćemo u najkraćem vremenskom roku završiti rzavski vodovod do planine Rudnik i sa završetkom tog dela posla otvara se perspektiva za dalji razvoj Rudnika u pogledu turizma. Vizitorski centar je jedan od prvih objekata turističke namene koji ćemo izgraditi na Rudniku. Sledeće godine planiramo da izgradimo i otvorene bazene iznad samog vizitorskog centra, tako da će svi posetioci Rudnika u letnjem periodu imati kvalitetan sadržaj za odmor na Rudniku“, rekao je Kovačević i dodao da je novim investicionim planom planirano da se urade vodovod i kanalizacija u svim delovima Srbije, tako da će i opština Gornji Milanovac aplicirati za sredstva od Republike, kada je u pitanju kanalizacija na naseljenom mestu Rudnik.


gm

Pred članovima Opštinskog veća našao se i Predlog rešenja o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Gornji Milanovac u 2019. godini. Konkurs je bio raspisan za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za realizaciju projekta uvođenja, poboljšavanja ili proširenja programskih sadržaja u novinama i elektronskim medijima koje se distribuiraju ili emituju na teritoriji opštine Gornji Milanovac i od posebnog su značaja za javno informisanje građana. Ukupan iznos sredstava iz budžeta opštine Gornji Milanovac namenjen za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa iz oblasti javnog informisanja iznosi 8.000.000,00 dinara. Ukupno šesnaest projekata je podržano od strane Komisije, a devetnaest projekata ne ispunjava uslove Konkursa. Predsednik Dejan Kovačević istakao je da opština nije iskoristila zakonsku mogućnost da u komisiju uvrsti i člana koji bi bio predstavnik opštine Gornji Milanovac, kao i da je komisija je transparentno podelila sredstva.


„Moram da napomenem da je posle deset godina u Gornjem Milanovcu počela da radi lokalna televizija i ovim putem se zahvaljujem svima koji su načinili jedan hrabar korak da u današnje vreme otvore televiziju na našoj teritoriji i mislim da je jako značajno da svi građani Gornjeg Milanovca budu pravovremeno informisani o svim dešavanjima u našem gradu i naravno zahvaljujem se svima koji prate dešavanja na našoj teritoriji, koji informišu naše građane, bilo da su to portali, novine ili televizije sa drugih područja. Mislim da sredstva koja su opredeljena nisu mala i da ćemo u narednom periodu imati dobro i pravovremeno informisanje naših sugrađana “, rekao je Kovačević.


Na današnjoj sednici većnici su doneli zaključak o utvrđivanju predloga Programa o izmeni Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Gornji Milanovac za 2019. godinu-prva izmena, kao i predlog Zaključka o prihvatanju predloga Komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica i napada pasa lutalica po zapisniku komisije od 27.8.2019. godine.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!