opstina gornji milanovac

3. septembar 2019.
DANI MUZIKE, EKOLOGIJE I SPORTA U GORNjEM MILANOVCU


Prošlog četvrtka, na gradskom trgu, održana je manifestacija „Dani muzike, ekologije i sporta" u organizaciji opštine Gornji Milanovac, a uz pomoć i podršku Ministarstva Državne uprave i lokalne samouprave.


gm

Na gradskom trgu, pred više hiljada posetilaca je, najpre, održan „Sajam sporta“ za decu najmlađeg uzrasta, na kome su se lokalni sportski klubovi i udruženja predstavili sa svojim programima, aktivnostima i sportskim disciplinama. Inače, ovakav sajam je održan treći put u našem gradu, ali je ovo prvi sajam koji je organizovan na otvorenom.


gm

Takođe, pored „Sajma sporta", organizovane su ekološke radionice pod okriljem Ekološke kancelarije, Javnog komunalnog preduzeća, Tehničke škole „Jovan Žujović", kao i udruženja građana „EKO OKO", gde su svi posetioci mogli da se upoznaju sa načinima očuvanja naše životne sredine i merama koje se primenjuju u edukaciji građana, koje treba da dovedu ka širenju ekološke svesti.


gm

Za vreme manifestacije, ekipa Crvenog krsta Gornjeg Milanovca je najmlađima vršila prikaz pružanja prve pomoći povređenima i organizovala je prikupljanje pomoći za lečenje Stefana Markovića od multiple skleroze.


gm

Centralni događaj večeri je bio muzički program RTS-a Karavan „Najlepše narodne pesme", na kome su gosti izvođači bili Ana Bekuta, Biljana Jevtić, Mira Škorić, Danica Krstić, Davor Jovanović i Miloš Radovanović. Pred oduševljenom publikom izvođači su se predstavili sa najlepšim narodnim pesmama, a u direktnom prenosu na prvom kanalu RTS-a Gornji Milanovac je dobio šansu da se predstavi kao jedna uspešna jedinica lokalne samouprave sa svim svojim kapacitetima, i privrednim i turističkim. Ispred lokalne samouprave našu opštinu je predstavio predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac, gospodin Lazar Nikolić.


S obzirom da je ovo prva godina održavanje, cela manifestacija je ocenjena kao veoma uspešna i veliku pomoć u organizovanju je pružilo Ministarstvo državne i lokalne samouprave, opština Gornji Milanovac, opštinska javna preduzeća i ustanove, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i dežurne Vatrogasne službe i službe Hitne pomoći.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!