opstina gornji milanovac

23. avgust 2019.
Završeno asfaltiranje tri putna pravca


U Mesnoj zajednici Trudelj završeni su radovi na asfaltiranju lokalnog puta. U pitanju je deonica od 970 metara, od raskrsnice groblja ka Belanovici. Celokupna sredstva neophodna za izvođenje radova, preko 5 miliona dinara, opredeljena su iz budžeta opštine Gornji Milanovac.


gm

Predsednik Mesne zajednice Trudelj Zoran Matić rekao je da su meštani zadovoljni završenim radovima, kao i da se naredne godine planira asfaltiranje preostalih 1.200m puta, koji bi ovaj deo opštine Gornji Milanovac povezao sa opštinom Ljig.


gm

„Posle ko zna koliko godina, dogovora i pregovora sa bivšim vlastima, konačno smo rešili da uradimo lokalni put koji vodi ka Belanovici. Zahvaljujući predsedniku Dejanu Kovačeviću i lokalnoj samoupravi, koji su nam izašli u susret, konačno smo uradili ovu deonicu koja nam puno znači“, rekao je Matić i dodao da su u poslednje tri godine, osim lokalnih, asfaltirani i nasipani brojni nekategorisani putevi, a sada su dobili i stolariju za Dom kulture, koji meštani planiraju da srede.


gm

Pored lokalnog puta u MZ Trudelj, još dva putna pravca prevučena su novim asfaltom. U pitanju je lokalni put u Mesnoj zajednici Svračkovci, zaseoku Markovići, gde je za asfaltiranje 129 metara iz budžeta opštine izdvojeno preko 500 hiljada dinara. Meštani Takova, takođe, su dobili asfaltiran lokalni put. Uspešno je završena deonica od 496 metara na Krivom putu, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno preko 2 miliona dinara.


Opština Gornji Milanovac ove godine izdvaja preko 400 miliona dinara za asfaltiranje lokalnih, nekategorisanih puteva, ali i gradskih ulica.


Na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća jednoglasno je usvojen Predlog rešenja o izmenama i dopunama rešenja o rasporedu sredstava namenjenih za održavanje saobraćajne infrastrukture. Izmene se tiču dodatnih 25 miliona dinara za asfaltiranje četiri ulice, čime se konstantno rešavaju problemi putne infrastrukture na celoj teritoriji opštine.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!