opstina gornji milanovac

21. avgust 2019.
Dodatnih 25 miliona dinara za rehabilitaciju četiri ulice i po prvi put subvencije za stambene zgrade


Na današnjoj, 67. sednici Opštinskog veća, pred većnicima se našlo 17 tačaka. Jedna od ključnih tačaka koju su većnici danas usvojili jeste Predlog rešenja o izmenama i dopunama rešenja o rasporedu sredstava namenjenih za održavanje saobraćajne infrastrukture. Izmene se tiču dodatnih 25.743.492,00 dinara, opredeljenih za rehabilitaciju četiri ulice: Ljubićske, Drinčićeve, Rzavske i Vojvode Milana, kao i 11.331.600,00 dinara za asfaltiranje lokalnog puta u MZ Rudnik, deonice Zlokuće i Drenje. Predsednik opštine Dejan Kovačević podsetio je da su za ovu godinu opredeljena sredstva od preko 400 miliona dinara za infrastrukturu, dok će rehabilitacija pomenutih ulica početi nakon sprovođenja javnih nabavki.


gm

Na današnjoj sednici, Opštinsko veće je jednoglasno donelo i zaključak o utvrđivanju predloga Odluke o podsticajnim sredstvima za aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava stambenih zgrada za kolektivno stanovanje. Predsednik opštine Dejan Kovačević istakao je da je ovo prvi put da opština izdvaja subvencije za zgrade za kolektivno stanovanje, sa čime će se nastaviti i u budućnosti.


gm

„Prvi put imamo izdvojenih 4 miliona dinara u budžetu opštine, prvenstveno za finansiranje energetske efikasnosti stambenih objekata, čime pokušavamo da uštedom energije i zgrada koje su na trasi toplovoda Javnog komunalnog preduzeća, ali i koje imaju individualno grejanje, da im smanjimo troškove zagrevanja i hlađenja prostora“, rekao je Kovačević. Osim unapređenja energetskih svojstava i drugih aktivnosti kojima se sprečava nastanak štetnih posledica po zdravlje građana i životnu sredinu, subvencije će biti iskorišćene i za sanaciju krovova, kao i investiciono održavanje fasada. Visina podsticajnih sredstava za aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada može iznositi do 50 posto investicije, a maksimalno 500.000,00 dinara po stambenoj zgradi.


gm

Jedna od bitnijih tačaka koja je usvojena i prosleđena Skupštini opštine na razmatranje, jeste plan Zaštite i spasavanja opštine Gornji Milanovac. Načelnik Štaba za vanredne situacije Milorad Dimitrijević istakao je da je ovaj strateški dokument, izrađen od strane Štaba za vanredne situacije, stručnog tima za izradu procene i plana zaštite i spasavanja, u saradnji sa angažovanom agencijom, dobio saglasnost od strane stručne službe Ministarstva unutrašnjih poslova sektora za vanredne situacije. Takođe, on je rekao da je opština Gornji Milanovac jedna od retkih lokalnih samouprava koja je izradila ovaj dokument i za isti dobila saglasnost nadležnog ministarstva.


gm

Opštinsko veće donelo je i Zaključak o utvrđvanju predloga Odluke o usvajanju Programa razvoja turizma opštine Gornji Milanovac, Zaključak o prihvatanju Informacije o pripremljenosti osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Gornji Milanovac za školsku 2019/2020. godinu, kao i Zaključak o prihvatanju Odluke nadzornog odbora Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac, koji su prosleđeni Skupštini opštine na razmatranje.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!