opstina gornji milanovac

16. avgust 2019.
Otvoren prvi Sabor violinista Srbije u Pranjanima


Podizanjem saborske zastave, uz zvuke pesme „Svilen konac“, danas je zvanično otvoren prvi Sabor violinista Srbije u Pranjanima. Veliki broj posetilaca okupio se u suvoborskom selu kako bi uživali u izvedbi virtuoza na violini, ali i u bogatom kulturno-umetničkom programu koji je predviđen tokom tri dana trajanja Sabora.


gm

Ispred lokalne samouprave, Sabor je posetio predsednik opštine Gornji Milanovac i predsednik Organizacionog odbora Sabora Dejan Kovačević sa svojim saradnicima. Tom prilikom pozdravio je učesnike i sve prisutne, navodeći da mu je velika čast da može da otvori Sabor, koji će, kako kaže, biti zapisan kao manifestacija koja je sve ujedinila i koja otvara novu stranicu istorije.


gm

„Ovaj kraj u budućnosti imaće veliki turistički potencijal. Imamo sreću da u nedelju otvorimo i Koridor 11, Koridor Miloša Velikog, gde će u Pranjane moći vrlo lako da se stigne. Ova manifestacija najviše znači za Pranjane, ali ona je, već po ovom prvom događaju, prevazišla ove granice. Ovo je manifestacija za čitavu Srbiju, za Evropu i svet. Iskreno se nadam da ćemo, iz godine u godinu, sve ono što smo možda ove godine prevideli, uspeti da uradimo, a da na radost svih saboraša i posetilaca ovo bude jedinstvena manifestacija u Srbiji ", rekao je Kovačević.


gm

Na pranjanskoj pozornici prvi je nastupio slovenački bend „Terrafolk“, koji je kombinovanjem klasičnih i modernih kompozicija oduševio sve posetioce. U toku današnjeg dana svi posetioci će moći da uživaju u nastupu starih violinista, nakon čega će nastupiti mladi takmičari, koji će se nadmetati za prvu i zlatnu violinu Srbije i kojima će ovaj Sabor otvoriti vrata za dalje uspehe i dokazivanja.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!