opstina gornji milanovac

14. avgust 2019.
Sve spremno za prvi Sabor violinista Srbije u Pranjanima


Još samo dva dana ostalo je do prvog Sabora violinista Srbije, jedinstvene muzičke manifestacije koja se ove godine održava po prvi put, i to u suvoborskom selu Pranjani. Poslednje pripreme pred Sabor privode se kraju, a danas je u Domu kulture u Pranjanima održana konferencija za novinare. Konferenciju su održali predsednik opštine Dejan Kovačević, koji je i predsednik Organizacionog odbora Sabora, predsednik Mesne zajednice Pranjani Radovin Veselinović, a u ime žirija, prisutnima se obratio estradni umetnik Mića Kujundžić.


gm

Predsednik opštine Dejan Kovačević istakao je da se dugo čekalo na prostorima Srbije da, pored Guče i Egzita, bude organizovana jedna ovako velika manifestacija.


gm

„ Pokušaćemo da opravdamo sve ono što danas mediji govore o nama, a 43 medija sa nivoa Srbije su medijski sponzori manifestacije i koji će pratiti sva tri dana dešavanja u Pranjanima. Iskreno se nadamo da ćemo opravdati njihovo poverenje i da ćemo uspeti da od Pranjana napravimo centar gde će se u narednim decenijama svirati violina. Značajno je reći da smo dobili podršku od mnogih institucija u Republici Srbiji, mnogih privrednika, ali i od predsednika Republike, koji je podržao ideju i inicijativu da se sve uradi kako bi prvi Sabor violinista Srbije ostavio neizbrisiv trag u kulturnim dešavanjima u Srbiji“, rekao je Kovačević i pri tom se zahvalio i svim meštanima Pranjana, koji će tokom održavanja Sabora biti najbolji reprezent gostoprimstva svih građana Srbije, s obzirom da se očekuje dolazak i brojnih gostiju iz inostranstva.


gm

Predsednik Mesne zajednice Pranjani Radovin Veselinović zahvalio se Vladi Republike Srbije, opštini Gornji Milanovac, Javnom preduzeću za izgradnju i svima koji su pomogli u završetku infrastrukturnih radova, ali i celokupnoj organizaciji oko Sabora.


„Uradili smo dosta dobrih stvari za Pranjane, a nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti. Želeo bih da pozovem sve ljude dobre volje da dođu u petak, u 13 časova, u Pranjane, gde će biti otvaranje prvog Sabora violinista. Bićemo dobri domaćini i zamolio bih sve goste da uživaju u Pranjanima tokom tri dana održavanja Sabora“, rekao je Veselinović.


Ispred žirija, prisutnima se obratio estradni umetnik Mića Kujundžić i istakao veliko zadovoljstvo što je deo ovogodišnjeg najvećeg kulturnog projekta u Srbiji. Kao član žirija i neko ko je učestvovao u selekciji kandidata, naglasio je da je sa ostalim članovima žirija pred sobom imao lep, ali težak zadatak da prilikom 7 audicija, u 7 gradova Srbije odaberu trideset kandidata koja će učestvovati u takmičenju.


„U takmičarskom delu imaćemo 24 učesnika, 12 juniora i 12 seniora. Takođe, imamo 6 seniora koji se ne takmiče, ali će im biti ukazana čast da se popnu na veliku scenu Sabora i pokažu umeće. Imamo specijalne goste iz Slovenije, „Terafolk“ grupu, koja broji 8-9 članova, trenutno su u Parizu i iz Pariza će doći da ukrase naš Sabor i da odsviraju srpska kola, odnosno kola proslavljenog Aleksandra Šišića“, istakao je Kujundžić.


Prvi Sabor violinista Srbije održaće se od 16. do 18. avgusta u Pranjanima, a svim posetiocima je zagarantovan magični zvuk violine, ali i uživanje u bogatom kulturno-umetničkom programu. Takođe, za sve one koji se odluče da posete Sabor, organizovan je prevoz autobusima iz Gornjeg Milanovca i Čačka, sa 15 vanrednih polazaka.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!