opstina gornji milanovac

25. jul 2019.
OTVOREN STARTAP CENTAR U GORNjEM MILANOVCU


U Gornjem Milanovcu otvoren je juče Startap inovacioni centar „Impuls“.Na mestu nekadašnjeg poslovnog prostora Apotekarske ustanove u Rajićevoj ulici, opština Gornji Milanovac u saradnji sa Ministarstvom za inovacije i tehnološki razvoj pokrenula je ovaj projekat.Ministarstvo je za opremanje prostorija, IT opremu i mentorsku podršku izdvojilo 45.000.000 dinara.


gm

"Izuzetno sam srećan i ponosan zbog realizacije ovog projekta.Pored jake industrije, jako je bitno da se u Gornjem Milanovcu razvijaju i start ap kompanije. Veliku zahvalnost dugujemo ministarstvu koje je prepoznalo da naša opština ima tehnološke potencijale i očekujem da će neke nove inovacione ideje biti pokrenute upravo iz ovog novootvorenog centra", rekao je Kovačević i dodaje da ovo nije jedini projekat koji rade u saradnji sa Ministarstvom za inovacije i tehnološki razvoj, jer je aplicirano i za "smart siti kontejnere" koji će pospešiti rad javno - komunalnog preduzeća“,rekao je prilikom otvaranja ovoga centra predsednik opštine Dejan Kovačević.


gm

Startap centar je otvorio ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.On je u razgovoru sa mladima koji su bili prisutni na otvarnju „Impulsa“zaključio da mladi prepoznaju značaj ovih centara, da će mnogi u njima videti svoju mogućnost i da će se oni koji odlaze na studije vraćati u svoja rodna mesta. "Danas je veliki dan za ovu opštinu, ali i za Srbiju,jer je i Gornji Milanovac zasijao na digitalnom nebu. Ovaj Start ap centar pružiće mogućnost mladim ljudima da ostanu u malim sredinama i da rade na razvoju svojih ideja i kompanija. Brojne velike start ap firme ponikle su upravo u manjim mestima. Uz razvoj putne infrastrukture iz Gornjeg Milanovca do Beograda će im trebati samo 45 minuta, tako da neki i odavde mogu raditi sa evropskim, ali i svetskim kompanijama ", rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi RS, Nenad Popović.


gm

Ovo je idealan način za dodatni razvoj ove opštine, a mladima iz Gornjeg Milanovca zasluženo je pripalo mesto u gradu u kome će se okupljati, realizovati postojeće i stvarati nove poslovne ideje.


gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!