opstina gornji milanovac

2. jul 2019.
Dve romske porodice dobile novi dom


Predsednik opštine Dejan Kovačević danas je devetočlanoj porodici Zaćirović uručio ključeve renoviranog opštinskog stambenog objekta u Ulici Petra Bojovića. Pored ovog, renoviran je i stambeni objekat u Ljubićskoj ulici, takođe u vlasništvu opštine, čime su dve porodice romske populacije dobile novi dom. Vrednost adaptacije ova dva objekta je oko 2 miliona dinara, a prema rečima predsednika opštine Dejana Kovačevića danas su zbrinute i poslednje dve porodice romske nacionalnosti u Gornjem Milanovcu:


gm

„ Posebno nam je drago što nema više romskih porodica koje nisu zbrinute i nemaju krov nad glavom. Mi ćemo nastaviti da sarađujemo sa Udruženjem Roma u Gornjem Milanovcu i sa svim njihovim predstavnicima, kako bismo omogućili što bolje uslove za život svoj romskoj populaciji na teritoriji opštine. Ono što je, takođe, značajno jeste što smo uspeli da ih uz zajedničko razumevanje, preselimo sa jedne neuslovne lokacije, na kojoj će se izgraditi buduća zgrada Centra za socijalni rad i što smo uspeli da za jednu mnogočlanu porodicu koja ima devet članova, a deseti je na putu, omogućimo da se smeste u udobne stanove. Mi ćemo u narednom periodu pomagati i samo Udruženje, ali i pojedinačne porodice kojima je potrebna pomoć.“


gm

Predsednik Udruženja Roma u Gornjem Milanovcu Zoran Ristić izrazio je veliku zahvalnost opštini Gornji Milanovac, koja u odnosu na druge opštine, prednjači po broju nacionalnih manjina, te veliku pažnju posvećuje Romima, kako bi imali kvalitetnije uslove za život:


gm

„Zahvaljujem se predsedniku Dejanu Kovačeviću i njegovom timu, jer su imali razumevanja i smestili ovu mnogobrojnu porodicu u jedan fin objekat. Sve što smo potražili od lokalne samouprave, to smo i dobili, uvek su nam izlazili u susret i nadam se da ćemo u budućnosti, mi, kao Udruženje Roma, podnositi predsedniku izveštaj o daljim potrebama, ukoliko ih bude bilo.“


gm

Izvođač pomenutih radova je „Stall-Granit AN“ d.o.o. Gornji Milanovac, a radovi su obuhvatili kompletnu sanaciju dva objekta, od izrade kupatila, preko elektro-radova, malterisanja do izrade pomoćnog objekta.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!