opstina gornji milanovac

1. jul 2019.
Po prvi put u Gornjem Milanovcu održan Paraatletski miting Srbije


Proteklog vikenda, Gornji Milanovac bio je domaćin Paraatletskog mitinga osoba sa invaliditetom, a glavna organizacija pripala je Atletskom klubu „Visoki napon“. Takmičenje su otvorili predsednik AK „Visoki napon“ Srboljub Marković, predsednik opštine Dejan Kovačević, i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.


gm

Predsednik Kovačević poželeo je dobrodošlicu šampionima i izrazio veliko zadovoljstvo što se po prvi put u Gornjem Milanovcu održava jedno takmičenje paraolimpijaca:


gm

„Danas se nadam najboljim rezultatima, nadam se da ćete popraviti lične rekorde, želim vam uspeh u radu, i još jednom, zahvaljujem se i Srbu i Jovanu što se po prvi put ovo takmičenje održava u Milanovcu.“


gm

Predsednik AK „Visoki napon“ Srboljub Marković poželeo je takmičarima da na takmičenju u Milanovcu naprave nove lične rekorde. Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović rekao je da je ovo treće okupljanje, a cilj zacrtan u Užicu je ono čemu svi teže ove godine:


gm

„ Ono čemu težimo ove godine je Dubai, i pre toga državno prvenstvo. Imaćemo pet provera pre Tokija i ja vas molim da sve ovo do sada što ste radili, sve vaše napore, iskustvo, znanje, energiju, emocije unesete danas u ovo takmičenje. Želim vam uspeh i nastavljamo istim tempom. “


Na takmičenju su učestvovala 23 takmičara iz cele Srbije. Takmičari su postigli sjajne rezultate, a postignuta su dva svetska rekorda, čime su ispisane nove stranice uspeha.


Novi svetski rekord u disciplini čunj bacio je Željko Dimitrijević, F51 34.95m (AK „Pogledi“), a Nebojša Đurić, F55 40.12m (AK „Pora“) u disciplini disk. Izuzetne rezultate, zahvaljujući selektoru Jovanu Đukiću, postigli su i atletičari „Visokog napona“ Srboljub Marković, F 54 zlato u koplju i kugli, Kristina Grbović, F55 srebro u koplju i Aleksandar Broćić, F37 srebro, kugla.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!