opstina gornji milanovac

22. decembar 2014.
12 kontrola tokom 2014. godine


Cilj gornjomilanovačke Opštinske uprave je da svojim delovanjem povrati ugled Opštine i dostojanstvo zaposlenih


opstinska uprava

Načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović održala je pojedinačne sastanke sa svim zaposlenima u Opštinskoj upravi po odeljenjima najpre na temu dopisa Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave o Racionalizaciji javnih uprava u 2015. godini, a u kome je naznačeno da do juna 2015 godine, troškovi za plate zaposlenima moraju biti umanjeni za 5% u smislu racionalizacije radnih mesta - kroz odlazak zaposlenih u penziju ili po osnovu ukidanje nepotrebnih radnih mesta ili otpremina. S obzirom da gornjomilanovačka Opštinska uprava od 2009. godine, poštuje Zakon o određivanju maksimalnog broja zaposlenih od kada nije bilo novih primanja, naprotiv, broj zaposlenih je i umanjen za 30 radnika, tako da za ovu godinu neće biti otpuštanja rekla je načelnica Gorica Petrović. Mada, i dalje će biti pooštrena disciplina i dodatno poboljšan nivo usluga kako bi se vratio ugled Opštine Gornji Milanovac i dostojanstvo zaposlenih, jer to dugujemo našim poreskim obveznicima i privrednicima čije sredstva i čine opštinski budžet.


Načelnica je iskoristila priliku da informiše zaposlene da je opština Gornji Milanovac u toku 2014. godine imala 12 kontrola, a kako je rekla: "zahvaljujem se svima onima koji su nam slali kontrole da vidimo prosto gde se nalazimo, a o našim rezultatima je i javno govorio državni revizor koji je našu opštinu i opštinu Paraćin od 27 lokalnih uprava, uzeo kako pozitivan primer raspolaganja budžetom sa neznatnim nepravilnostima".


Pored građevinskih inspekcija, upravne kontrole, kontrole Ministarstva odbrane, Državne revizorke instutucije i druge, našu Opštinu je kontrolisala i Kriminalistička policija, a vezano za Program pomoći u obnovi porušenih objekata u elementarnim nepogodama. Elementarne nepogode su pogodile i opštine Lučani, Ivanjicu, Čačak i druge, ali je kontrola vršena samo u gornjomilanovačkoj opštini i to bez primedbi - rekla je načelnica Petrović.


I pored poslova oko svih kontrola u pripremanju i kopiranju obilne dokumentacije, opština je paraleno radila i na realizaciji investicija i projekata a koje su obeležile 2014 godinu : započeti su radovi na izgradnji Doma kulture, Brda mira, parternog uređenja Doma zdravlja, gasifikacije Druge osnovne škole, gradnja škole u Semedražima, rekonstrukcija uprave opštinske zgrade u Tihomira Matijevića, adaptacija i rekonstrukcija oba gornjomilanovačka muzeja, popisana sva šteta elementarnih nepogoda i pružena pomoć prema opštinskom Programu, započete projektanske aktivnosti na odmaralištu u Buljaricama, video nadzor, led ekran i druge aktivnosti.


Tako da 2014. godina za Opštinsku upravu jeste bila teška godina, ali generalno možemo biti zadovoljni, poručila je načelnica zaposlenima. Napomenuvši, da će 2015. godina radno i profesionalno biti još zahtevnija i od zaposlenih i svih saradnika očekujem odgovornost i trud u svom radu jer od zaposlenih zavisi pojedinačna i opšta ocena, a samim tim i struktura zaposlenih.
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!