opstina gornji milanovac

24. jun 2019.
Proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine Gornji Milanovac


Povodom jučerašnjeg nevremena koje je zahvatilo veći deo naše opštine, održana je sednica Štaba za vanredne situacije, na kojoj je razmotrena novonastala situacija i odlučeno o merama koje treba preduzeti. Načelnik Štaba za vanredne situacije Milorad Dimitrijeveć rekao je da su jaka kiša, olujni vetar i grȁd naneli štetu, pre svega, voću i poljoprivrednim usevima, a evidentirana su i oštećenja na pojedinim automobilima.


gm

„Prikupljanjem informacija sa terena, došli smo do saznanja da je nevreme bilo zastupljeno, pre svega, u mesnim zajednicama Pranjani, Teočin, Koštunići, Leušići, Kamenica, Bogdanica, Gojna Gora, a bilo je jake kiše i u ostalim delovima naše opštine. Pored štete na poljoprivrednim usevima, evidentirano je desetak kvarova na niskonaponskoj mreži, a ono što je bitno, jeste da su ekipe na terenu, otklonjen je veći broj kvarova, i očekuje se da će se u naredna dva sata normalizovati snabdevanje električnom energijom. Teritorija naše opštine je i dalje u crvenom meteoalarmu, i biće, zaključno sa sutrašnjim danom, a proglasili smo vanrednu situaciju u mesnim zajednicama Pranjani, Kamenica, Bogdanica i Gojna Gora, stoga će sve snage zaštite i spasavanja biti u stanju pune pripravnosti. Takođe, ispoljićemo uticaj preko Radarskog centra „Bukulja“ da se sve naše protivgradne stanice koje su u funkciji popune sa potrebnim brojem raketa, s obzirom na to da su zalihe utrošene“, rekao je Dimitrijević.

gm

Načelnik opštinske uprave Dejan Veljović rekao je da je opštinska uprava reagovala po saznanju za elementarne nepogode, stoga su formirane dve komisije po tri člana, koje će obilaziti teren i procenjivati štetu.


gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!