opstina gornji milanovac

17. jun 2019.
Asfaltirani putevi Katrići u Pranjanima i Jelići u Brusnici


Opština Gornji Milanovac nastavlja sa asfaltiranjem puteva i ulaganjem u infrastrukturu. U Mesnoj zajednici Pranjani, mašine valjevske firme „DIS Niskogradnja“ završile su asfaltiranje nekategorisanog puta Katrići. Ukupna ugovorena vrednost radova iznosila je 2.682.720,00 dinara. Sredstva od 2.012.040,00 dinara opredeljena su iz budžeta opštine, dok su građani učestvovali sredstvima u iznosu od 25% od ugovorene vrednosti, odnosno 670.680,00 dinara.


gm

Još jedan u nizu završenih infrastrukturnih projekata je i asfaltiran lokalni put Jelići u Mesnoj zajednici Brusnica. U pitanju je deonica puta od 700 metara, koja vodi od starog groblja ka crkvi. Na jednoj deonici puta postojalo je i klizište, usled koga je bilo neophodno ponovo otkopati zemlju, sanirati klizište i ponovo asfaltirati, što je uspešno završeno. Vrednost radova je 3.465.002,40 dinara sa PDV-om, koja su potpuno opredeljena iz budžeta opštine, a izvođač radova je valjevska „DIS Niskogradnja“.


gm

Predsednik Mesne zajednice Brusnica Nenad Čolović rekao je da je zadovoljan završetkom asfaltiranja, kao i uspešno saniranim klizištem.


gm

„Zahvaljujem se opštini Gornji Milanovac na izvođenju radova u Brusnici, na lokalnom putu od starog groblja do crkve, čijim asfaltiranjem će meštani lakše ići do svojih kuća i njiva“, kazao je Čolović.


Predsednik opštine Dejan Kovačević istakao je da opština ulaže velika sredstva u infrastrukturu, pa se tako, pored asfaltiranja puteva u mesnim zajednicama, velika pažnja posvećuje i gradskim ulicama.


„Ambiciozan plan asfaltiranja lokalnih i nekategorisanih puteva uspešno nastavljamo. Ono što je značajno, jeste da su u toku javne nabavke za ulice u gradu. Najznačajnija i najskuplja ulica koja će se raditi ove godine jeste Ulica Nikole Lunjevice, koja košta preko 103 miliona dinara“ rekao je Kovačević i naglasio da će se rekonstrukcijom Ulice Nikole Lunjevice dobiti jedna potpuno nova ulica, u kojoj je predviđeno da se menja sve, od infrastrukture, preko kišne i fekalne kanalizacije, novih trotoara, rasvete i, naravno, kolovoza.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!