opstina gornji milanovac

22. decembar 2014.
Bespovratna podsticajna sredstva za poljoprivredu


Potpisivanje ugovora za bespovratna podsticajna sredstva za poljoprivredu po trećem konkursu


pomoc

Predsednik opštine Milisav Mirković potpisao je danas ugovore sa gornjomilanovačkim poljoprivrednicima koji su se prijavili na treći ovogodišnji konkurs za bespovratna podsticajna sredstva za poljoprivredu. Prema izveštaju Komisije za raspisivanje javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava, a na osnovu Programa podrške ruralnoj politici, sredstva su odobrena za 30 poljoprivrednika, koji su ispunjavali sve uslove.


* Za 18 poljoprivrednika su odobrena sredstva za nabavku nove mehanizacije i opreme
* 8 poljoprivrednika je konkurisalo za nabavku opreme za navodnjavanje
* 4 poljoprivredna proizvođača će bespovratna sredstava koristiti za podizanje proizvodnih zasada voća


Prvim ovogodišnjim konkursom za 79 poljoprivrednika podeljeno je 4 miliona dinara, po drugom konkursu za 44 poljoprivredana proizvođača izdvojeno je 1.970.000 dinara i ovim trećim konkursom za 30 poljoprivrednika predviđeno je 1.501.715,00 dinara.


Predsednik opštine Milisav Mirković je najavio poljoprivrednim proizvođačima da je i novim budžetom za sledeću, 2015. godinu, planiran iznos sredstava za agrarni budžet, odnosno podsticajna bespovratna sredstva za poljoprivredu. Ujedno, naznačivši važnost planiranja ovih sredstava u agrarnom budžetu svake godine, kako bi poljoprivredni proizvođači stekli naviku i na vreme planirali obnovu opreme i mehanizacije, kao i uštedu sopstvenih sredstava u vidu učešća, i time stekli pravo i na bespovratnu finansijsku pomoć Opštine Gornji Milanovac.


pomoc    pomoc    pomoc
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!