opstina gornji milanovac

17. jun 2019.
Proslavljena gradska slava


Proteklog vikenda, opština Gornji Milanovac obeležila je gradsku slavu i slavu Crkve Svete Trojice, Silazak Duha svetog na apostole. Tim povodom, u subotu je održano praznično večernje bogosluženje, nakon čega je centralnim gradskim ulicama prošla litija. Nakon litije, u porti Crkve upriličen je kulturno-umetnički program podmlađenog sastava KUD-a „Crnućanka“ i frulaša Miloša Tomića. U nedelju, svi prisutni su molitveno učestvovali u Svetoj liturgiji koju je služio Njegovo preosveštenstvo Episkop žički Justin:


gm

„Ovaj dan posvećen je silasku Svetog duha na apostole. Danas je veliki dan, dan koji se u narodu naziva Svete Trojice ili Duhovi. Veliki je dan zbog toga što je Gospod Bog Isus Hristos, kada se pred svojim učenicima i apostolima vaznosio, a oni tužno gledali u njega, rekao: Ako ja ne odem, Duh sveti neće doći. Danas slavimo Sveto Trojstvo- Oca, Sina i Duha svetog. Cilj našeg života je da zadobijemo blagodat Svetog duha, on treba da se useli u nas, on je taj utešitelj životvorni koji nama daje smisao, treba da bude svetlost našeg života, jer kad živimo u svetlosti možemo da shvatimo da su Bog Otac, Sin i Duh jedno“, rekao je Episkop žički Justin, koji je juče u Crkvi Svete Trojice, osim služenja Svete liturgije, rukopoložio oca Vladimira u đakona.


gm

Nakon Svete liturgije, pristupilo se rezanju slavskog kolača, koje je upriličilo sveštenstvo Crkve Svete Trojice i Episkop, sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem.


gm

Obeležavanju slave prisustvovalo je opštinsko rukovodstvo, članovi Opštinskog veća, direktori javnih preduzeća i ustanova, sveštenstvo, predstavnici Vojske Srbije i brojni sugrađani.


gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!