opstina gornji milanovac

3. jun 2019.
Opština Gornji Milanovac potpisnica Memoranduma o razumevanju u oblasti dobrog upravljanja


Opština Gornji Milanovac jedna je od 96 lokalnih samouprava koje su potpisale Memorandum o razumevanju u oblasti dobrog upravljanja sa programom Swiss PRO, podržanim od Vlade Švajcarske. Memorandum je u ime opštine Gornji Milanovac potpisao predsednik Dejan Kovačević.


gm

Svečanom događaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Švajcarske kancelarije za saradnju, međunarodnih organizacija, kao i gradonačelnici i predsednici opština. Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i direktorka Švajcarske kancelarije za saradnju sa Srbijom i savetnica u Ambasadi Švajcarske u Srbiji Ursula Lojbli, uručili su predstavnicima lokalnih samouprava potpisane Memorandume o razumevanju u oblasti dobrog upravljanja.


gm

Potpisivanje Memoranduma o razumevanju predstavlja važan korak ka stvaranju opštinskih kadrovskih kapaciteta koji će unaprediti rad lokalnih samouprava u skladu sa principima dobrog upravljanja: odgovornosti, transparentnosti, efikasnosti, učešća, jednakosti i nediskriminacije. Memorandum će biti osnova za izgradnju kapaciteta za dobro upravljanje u radu lokalnih administracija, što bi za rezultat trebalo da ima poboljšano i kvalitetnije pružanje usluga građanima. Nastaviće se i sa aktivnostima primene dobrog upravljanja u sprovođenju infrastrukturnih projekata – oblast po kojoj je Swiss PRO prepoznatljiv.


gm

Aktivnosti programa Swiss PRO, Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 5,8 miliona evra, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!