opstina gornji milanovac

31. maj 2019.
Vraćevšnica – administrativni centar gružanskog kraja


Mesna zajednica Vraćevšnica dobila je nove, renovirane prostorije Mesne kancelarije, u okviru koje se nalazi i renovirana ambulanta, kao i kancelarija Saveta mesne zajednice. Projekat je finansirala Opština Gornji Milanovac, u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnih ulaganja. Za novo ruho prostorija, izdvojeno je oko tri miliona dinara.


gm

„Pored ambulante koja je urađena, postoji prostor za apoteku, koja bi trebalo uskoro da počne da radi. Zaključili smo ugovor sa Famili farm-om, pa će ambulanta raditi svakim danom, kada i lekar u selu. Ono što je značajno je i da smo otvorili Mesnu kancelariju u okviru ove zgrade, gde će stanovnici celog gružanskog kraja moći da vade sva dokumenta koja inače vade na pisarnici opštine Gornji Milanovac. Za te namene smo utrošili oko 300 hiljada dinara za opremanje kompletnog prostora. Pored Mesne kancelarije, opremili smo i kancelariju za Savet mesne zajednice, gde će Savet, u udobnim prostorijama, moći da donosi sve odluke važne za selo“, istakao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


gm

On je naglasio da će u narednom periodu biti otvorena renovirana Mesna kancelarija u Ugrinovcima. Time će stanovnici opštine Gornji Milanovac i okolnih sela moći na vreme i bez dodatnih troškova da dobiju svu potrebnu dokumentaciju.


gm

„Probali smo kako sistem funkcioniše, videli smo da se izdavanje Izvoda iz matične knjige završava za minut-dva, tako da nije problem da li se nalazite u Vraćevšnici ili u Gornjem Milanovcu, Beogradu, elektronski sistem radi odlično. Pozivam sve stanovnike Gružanskog kraja da koriste mogućnosti koje im je opština Gornji Milanovac obezbedila, da sve svoje administrativne poslove mogu izvršiti ovde u Mesnoj kancelariji u Vraćevšnici. Ukoliko neka dokumenta, koja građani potraže, treba da se obrade u određenim službama u Milanovcu, svakako matičar koji ta dokumenta preuzme, na primer, u ponedeljak, u sredu ili petak im može vratiti bez ikakvih dodatnih troškova “, rekao je Kovačević.


gm

Predsednik Mesne zajednice Vraćevšnica Svetislav Sredojević istakao je naročito zadovoljstvo renoviranom Mesnom kancelarijom, koja će umnogome olakšati život meštanima.


gm

„Zahvalio bih se opštinskoj upravi, do sada nismo imali ovakve objekte. Ljudi iz ovih krajeva su za sve neophodne papire išli u Gornji Milanovac. Sada za tim više neće biti potrebe“, istakao je Sredojević.


Mesna kancelarija biće otvorena za sve meštane ponedeljkom, sredom i petkom od 7:30 do 15:30 časova.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!