opstina gornji milanovac

16. decembar 2014.
Počelo potpisivanje ugovora o novčanoj pomoći


Potpisivanje ugovora o novčanoj pomoći sa 652 oštećena zemljoradnika u elementranim nepogodama započeto danas


praksa

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković započeo je danas potpisivanje ugovora o novčanoj pomoći sa 652 zemljoradnika, čije zemljište i pomoćni objekti su oštećeni u elementarnim nepogodama.


- Opština Gornji Milanovac je pored pomoći koju je Republika Srbija opredelila kroz program pomoći za oštećene i porušene stambene objekte, samostalno donela i Programe pomoći poljoprivrednim proizvođačima za oštećene obradive površine i pomoćne objekte. Sredstva su prikupljena zahvajujući donacijama privrede, pojedinaca, udruženja i stranih opština, ali i dobrim delom iz opštinskog budžeta, rekao je danas predsednik opštine potpisnicima ugovora. Naša namera je bila dobra i možda jedinstvena u Srbiji da rasporedimo ovu vrstu pomoći u vrednosti preko 15 miliona dinara koja nema ulogu nadoknade, jer smo svesni da je procenjena šteta mnogo veća, ali verujemo da je svaki dinar pomoći važan, da se bar u jednom delu gubci ublaže.


Predsednik opštine je skrenuo pažnju da ukoliko ima još onih koji iz nekoga razloga nisu obavešteni, a imaju prebivalište na gornjomilanovačkoj teritoriji i imaju oštećenja na obradivim površinama i pomoćnim objektima da izvrše prijave mesnim kancelarijama ili na pisarnicu Opštinske uprave. Ujedno,zahvalivši se svim učesnicima ispred Opštinske uprave u procenjivanju štete, donošenju rešenja i radu sa stranakama na uspešno spovedenom velikom poslu.


Potpisivanje za zemljoradnike iz Gornjeg Milanovca i okolnih mesnih zajednica obavljeno je danas u prepodnevnim satima u zgradi Opštine, dok će za meštane najugoženijih seoskih sredina biti obavljeno u seoskim mesnim kancelarijama, kako bi se izbegli troškovi dolaska meštana. Tako da će u Brđanima potpisivanje biti danas u 12.00 sati, za sutra su planirani Ugrinovci i okolina u 9.00, isti dan postupak potpisivanja će biti u Vraćevšnici samo u 12sati, a za četvrtak planirano je selo Takovo sa okolinom u 9 sati, a potpisivanje u Pranjanskom kraju biće takođe u četvrtak u 12 sati.


Novac će neposredno nakon potisivanja Ugovora biti prebačen na dostavljene račune vlasnika poljoprivrednih zemljišta.


praksa
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!