opstina gornji milanovac

15. maj 2019.
U junu otvaranje Inovacionog startup centra


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević juče je održao sastanak sa ministrom Nenadom Popovićem, na kojem su razgovarali o realizaciji projekta Startup centra u našoj opštini. Takođe, neke od tema razgovora bili su i novi projekti iz oblasti tehnoloških inovacija, koji će u budućem periodu biti realizovani na teritoriji opštine Gornji Milanovac.


gm

„Već u junu otvorićemo Inovacioni startup centar, u kojem će mladi iz naše opštine dobiti priliku da rade na najsavremenijoj tehnološkoj opremi, uz podršku najboljih domaćih i stranih mentora. Želimo da oblikujemo mlade i talentovane preduzetnike koji će u budućnosti doneti novu vrednost našoj privredi i ekonomiji“, rekao je prvi čovek opštine Gornji Milanovac.


U toku su radovi na rekonstrukciji prostora budućeg Startup centra, u Rajićevoj ulici, u objektu nekadašnje Apoteke Gornji Milanovac. Lokalna vlast je, u saradnji sa Ministarstvom bez portfelja zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj, dobila oko četrdeset miliona dinara za realizaciju ovog projekta. Od ukupnog iznosa, šest miliona dinara odnosi se na obuku i program Startup centra.


Za iznos od oko trideset i tri miliona dinara predsednik Kovačević je rekao da će biti utrošen za potpuno uređenje prostora, kao i na opremanje istog modernom tehnologijom koju zahteva jedan savremeni Startup centar.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!