opstina gornji milanovac

13. maj 2019.
Nakon 5 godina, saniranje mosta u Svračkovcima


Opština Gornji Milanovac nastavlja sa radovima na infrastrukturi, kako bi poboljšala kvalitet života svih građana. U Mesnoj zajednici Svračkovci u toku su radovi na sanaciji mosta, oštećenog 2014. godine usled poplava.


gm

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Božidar Vučetić rekao je da JP za izgradnju izvodi radove po planu i programu za 2019. godinu.


gm

„I pored sanacija puteva u mesnoj zajednici, gde smo vršili iskop kanala, zacevljenje, nasipanje, trenutno radimo sanaciju mosta na reci Despotovici, koji je trebao da se sanira još 2014. godine, međutim, odgovorni to nisu uradili. Ovo je vrlo bitan most, jer se nalazi na lokalnom putu Svračkovci−Gornja Crnuća−Vraćevšnica i vrlo je značajan i za Mesnu zajednice Svračkovci i Gornja Crnuća i MZ Vraćevšnica“, rekao je Božidar Vučetić. On je istakao da je vrednost radova 650. 000,00 dinara i dodao: „ Da je sanacija urađena 2014. ili 2015. godine, kad je neko drugi bio nadležan, to bi, po mojoj proceni, mnogo manje koštalo.“


gm

Predsednik Mesne zajednice Svračkovci Milan Đorđević rekao je da je oštećenjem krila mosta saobraćaj bio izuzetno rizičan, zbog uskog puta. Naglasio je da je zadovoljan što će konačno, pet godina nakon majskih poplava, most konačno povratiti stari izgled, čime će saobraćaj bezbednije funkcionisati.


gm

Pored radova koji se izvodi u Mesnoj zajednici Svračkovci, direktor JP za izgradnju Božidar Vučetić naglasio je da JP vredno radi i u mesnim zajednicama Gornja Crnuća, Trudelj, Dragolj, a planiran je rad i u mesnim zajednicama Takovo i Beršići. Posebno je istakao otvaranje krucijalnog puta od Poloma do Rajca.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!