opstina gornji milanovac

15. decembar 2014.
Pripravnicima poslednji dan stažiranja


Pripravnici danas završili program stručne prakse u gornjomilanovačkoj opštini bez mogućnosti zaposlenja u javnom sektoru


praksa

Opština Gornji Milanovac u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja, drugu godinu za redom, realizovala je Program stručne prakse na osnovu Akcionog plana zapošljavanja opštine Gornji Milanovac. Za realizaciju ovog programa, prema kome je stažiralo dvadeset pripravnika uglavnom pravne i ekonomske struke, kao i diplomaca političkih nauka, utrošeno je oko sedam miliona dinara. Stručna usavršavanja u proteklih dvanaest meseci pripravnici su vršili u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama.


S obzirom da je nedavnom Odlukom Vlade Republike Srbije strogo zabranjen prijem novih radnika, sa preporukom i za smanjenje broja zaposlenih i za 5 %, pripravnici su danas završili godišnju stručnu praksu bez mogućnosti budućeg zaposlenja. Sa njima je danas razgovor obavila načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović, zahvalivši se i u ime predsednika opštine Milisava Mirkovića na dosadašnjem efikasnom angažovanju u sticanju stručnog znanja i velikoj pomoći po odeljenjima Opštinske uprave, izrazivši žaljenje što Opština nije u mogućnosti za novim primanjima i pored potrebe u pojedinim odeljenjima za prijem stručnih ljudi, i kadrovskih profila koji nedostaju. Svoja iskustva o povereneim zadacima pojedinačno su izrazili i sami pripravnicima, kojima je omogućeno i polaganje stručnog državnog ispita o trošku opštine Gornji Milanovac.


Inače, Odlukom o budžetu za 2015. godinu u cilju podsticaja zapošljavanja u opštini Gornji Milanovac, planirana su sredstva u iznosu od deset miliona dinara budžetskih sredstava.


praksa    praksa    praksa
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!