opstina gornji milanovac

11. april 2019.
Održano takmičenje iz ekologije i zaštite životne sredine za osnovce


Učenici osnovne škole „Ivo Andrić“ iz Pranjana pobednici su trećeg Eko kviza koji je organizovan pod pokroviteljstvom Opštinske uprave Gornji Milanovac, preko Kancelarije za zaštitu životne sredine uz podršku svih javnih preduzeća i ustanova sa teritorije Opštine. Drugo mesto dele osnovne škole „Takovski ustanak“ i „Momčilo Nastasijević“, a treće mesto, sa istim brojem poena dele „Arsenije Loma“ sa Rudnika i „Kralj Aleksandar I“. Učenici osnovnih škola „Desanka Maksimović“ i „Sveti Sava“ dele četvrto mesto.


gm

Na otvaranju takmičenja prisutne je u ime organizatora pozdravila Nevena Obradović, šef Kancelarije za zaštitu životne sredine opštine Gornji Milanovac i istakla značaj ove manifestacije sa koje se šalje poruka o važnosti zaštite životne sredine. Ona je iskoristila priliku da sve prisutne pozove da podrže Akciju čišćenja grada koja će biti održana u subotu, 13. aprila.


gm

U programu ovogodišnjeg Eko kviza učestvovali su i mališani iz predškolske grupe PU „Sunce“ koji su zajedno sa Ljubicom, maskotom Javnog komunalnog preduzeća, izveli predstavu Reciklaža nije gnjavaža.


gm

Tri prvoplasirane ekipe pored osvojenih diploma za svoje škole osvojile su i druge vredne nagrade. Učenici prvoplasirane škole osvojili su vredne knjige, i to učenik petog razreda je dobio Enciklopediju za mlade, učenik šestog razreda „Sabrana dela“ Jovana Dučića, učenik sedmog razreda „Odabrana dela“ Bore Stankovića, dok je učenik osmog razreda dobio „Istoriju Srba“ Vladimira Ćorovića. Članovi drugoplasirane ekipe osvojili su sezonske karte za gradski bazen, a učenici trećeplasirane ekipe osvojili su pakete školskog pribora.


gm

Danas održano takmičenje bilo je i prilika da se najavi i republičko takmičenje iz ekologije i zaštite životne sredine koje će ove godine biti održano u našoj Opštini i to 24. maja u Domu kulture.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!