opstina gornji milanovac

22. mart 2019.
Digitalizacija Skupštine opštine Gornji Milanovac


Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac ugostio je delegaciju UNDP-a. Povod posete bila je digitalizacija rada Skupštine opštine u narednom periodu.


gm

Nikolić je ovom prilikom rekao da ukoliko se ostvare planovi lokalne samouprave ovo bi moglo da se ostvari u narednom periodu: „Poseta delegacije UNDP-a bila je radnog karaktera sa ciljem da se izvrši preliminarna analiza mogućnosti za uvođenje e-parlamenta, da se vidi sa kakvom infrastrukturom, elementima i kapacitetom raspolažemo.“ On je dodao da su na sastanku definisani koraci koje treba preduzeti kako bi Skupština opštine bila digitalizovana u odgovarajućem i preporučenom kapacitetu: „Od prijatelja iz UNDP-a bismo dobili prilagođen softver, a mi smo se obavezali da u saradnji sa Vladinom kancelarijom za elektronsku upravu ili iz naših sredstava obezbedimo hardver“, zaključio je Nikolić.


Digitalizacija parlamenata već je sprovedene u Novom Sadu, Leskovcu, Pančevu i od skoro u Čačku i ovakav sistem rada ima velike prednosti. Pored ušteda u materijalu, pre svega u papiru, prednost je i transparentnost u radu, a na ovaj način bi i rad parlamenta bio bliži građanima.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!