opstina gornji milanovac

6. mart 2019.
Osnovna škola „Momčilo Nastasijević“ uskoro potpuno rekonstruisana


Izvođač radova na energetskoj sanaciji i adaptaciji osnovne škole „Momčilo Nastasijević“, građevinska firma „Jugogradnja“ d.o.o. iz Beograda i podizvođač „Tesla sistemi“ d.o.o. takođe iz Beograda, sa radovima su počeli 19. januara, kada su uvedeni u posao. Ukupna površina objekta koji se sanira je 5.269,50m2 , a rok za završetak je 300 radnih dana.


gm

Predsednik opštine Dejan Kovačević zajedno je sa zamenicom predsednika opštine Jadrankom Dostanić, direktorkom škole Draganom Nikitovićem i predstavnicima Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj obišao radove. Šef gradilišta je informisao predsednika i njegove saradnike da se svi radovi na rekonstrukciji škole odvijaju po planu.


gm

„Ja sam danas sa svojim saradnicima obišao gradilište i veoma sam zadovoljan dinamikom radova. Značajno je istaći da su Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima i Vlada Republike Srbije obezbedile nešto preko 245 miliona dinara za potpunu rekonstrukciju Druge osnovne škole“ , izjavio je Kovačević. On je rekao da je radovima na školi obuhvaćena potpuna zamena krovne konstrukcije, zamena stolarije, a predviđeno je i izvođene radova na energetskoj efikasnosti. Kada je reč o fiskulturnoj sali predviđena je potpuna rekonstrukcija, sa zamenom poda i parketa, a takođe menjaće se i krovna konstrukcija: „Pored ovoga dobijamo i dva nova prostora. Jedan je potpuno nov prostor u potkrovlju ove zgrade gde ćemo smestiti muzičku školu i to je prostor koji nikada nije korišćen. I ono što je za mene najznačajnije, a to je prostor gde dobijamo novu kuhinju koju ćemo koristiti kako za učenike ove škole, tako i za svu decu koja pohađaju Predškolsku ustanovu „Sunce“. Za sve njih će biti obezbeđena hrana iz centralizovane kuhinje.“ Predsednik je pojasnio da će se kuhinja prostirati na 500m2, da će biti opremljena potpuno novom opremom i da će u skladu sa tim moći da zadovolji sve potrebe: „Ja se nadam da ćemo imati i bolji ambijent za radnike koji rade u kuhinji, a svakako ćemo imati bolju hranu, jer će imati najmodernije aparate i opremu.“ Kada je reč o dinamici radova Kovačević je rekao da je ugovorom predviđeno da radovi traju 300 radnih dana: „ Nas su izvođači već na terenu razuverili da će jedan deo škole moći da se koristi i pre, možda već i od 1. septembra. Da u novu školsku godinu, deca koja pohađaju ovu školu, krenu u matičnoj školi.“ Prvi čovek Gornjeg Milanovca je pohvalio izvođače radova i istakao da su u kratkom vremenskom periodu dosta toga uradili i izrazio je nadu da će makar prva dva sprata škole biti godova do nove školske godine.


gm

Direktorka osnovne škole „Momčilo Nastasijević“, Dragana Nikitović rekla je da je drugo polugodište za učenike ove škole počelo tako što učenici prvog i drugog razreda nastavu pohađaju u kasarni, učenici trećeg i četvrtog razreda nastavu pohađaju u ETŠ „Knjaz Miloš“, dok su stariji razredi preseljeni u osnovnu školu „Sveti Sava“: „Nadam se i izvesno je da su se deca lepo uklopila i da su lepo prihvatili promenu. Znaju da će se brzo vratiti u svoju školu koja će biti mnogo lepša i opremljenija nego što je bila ranije.“ Kako je direktorka škole rekla, nastava se odvija prema utvrđenom planu, takmičenja se održavaju prema predviđenom kalendaru i nema poteškoća kada je reč o organizovanju nastavnog procesa.


gm

Zoran Mijatović, šef gradilišta rekao je da se sa do sada izvedenim radovima ide ispred predviđenog: „Uradili smo veliki deo rušenja i uklanjanja onoga što treba da se menja. Na tim poslovima smo i dalje, a počeli smo i sa postavljanjem fasadne skele oko objekta.“ Mijatović je rekao da će se u narednom periodu krenuti sa tekućim radovima na samom saniranju objekata, na zameni krovnih i na zameni zidnih obloga, kao i na postavljanju novih.


Ovi radovi se finansiraju kroz Državni program obnove objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite oštećenih ili porušenih usled poplava i grada u maju i junu 2018. godine.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!