opstina gornji milanovac

28. februar 2019.
Počela rekonstrukcija prostora budućeg Start-up centra


Građevinska firma „Elkoms“ d.o.o. iz Beograda počela je sa izvođenjem radova na adaptaciji i opremanju prostora podruma i prizemlja poslovnog objekta u Rajićevoj ulici, objekta nekadašnje Apoteke Gornji Milanovac. Predviđeno je da u ovom poslovnom prostoru bude sedište budućeg Start-up centra u našoj Opštini.


gm

Ovim povodom predsednik opštine Dejan Kovačević obišao je radove i izjavio da je lokalna vlast u saradnji sa Ministarstvom bez portfelja zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj ministra Nenada Popovića dobila oko četrdeset miliona dinara za realizaciju ovog projekta: „ Od ukupnog iznosa šest miliona dinara odnosi se na obuku i program Start-up centra. Ovaj aranžman smo napravili sa Udruženjem građana za razvoj tehnološkog preduzetništva ITC Hub iz Beograda i sa nevladinom organizacijom „GM Optimist“ iz Gornjeg Milanovca.“


gm

Kovačević je dodao da će Start-up centar imati na raspolaganju 350m2 prostora nekadašnje Apoteke Gornji Milanovac, koji će moći da koriste svi sugrađani koji budu želeli da učestvuju u obuci i realizaciji ovog programa: „Ja sam pogledao program koji su već uradili ljudi iz ITC Hub-a i mislim će on odgovarati i našoj privredi i našem stanovništvu, a da će dosta koristi imati i naši mladi koji se bave inovacionim tehnologijama.“ Takođe, dodao je i da prema svim parametrima i prema ocenama resornog Ministarstva projekat Start-up centra koji se sprovodi u Gornjem Milanovcu je ocenjen sa najvišom ocenom.


Za iznos od oko trideset i tri miliona dinara predsednik Kovačević je rekao da će biti utrošen za potpunu uređenje prostora, kao i na opremanje istog sa modernom tehnologijom koju zahteva jedan savremen Start-up centar.


Kako je izjavio, očekuje se da Centar da odlične rezultate, imajući u vidu da se i privreda zainteresovala za ovaj projekat. Ovom prilikom predsednik je najavio da će u narednih mesec dana biti održana prezentacije ovog projekta pred Klubom privrednika, koju će sprovesti zaposleni iz ITC Hub-a.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!