opstina gornji milanovac

26. januar 2019.
KOVAČEVIĆ U NAJUDALjENIJEM SELU BOGDANICA DELIO PAKETE POMOĆI NAJUGROŽENIJIMA


Porodica Raka Miletića jedna je od dvanaest porodica iz sela Bogdanice koja prima socijalnu pomoć. Uprkos vremenskim uslovima koji su trenutno zahvatili teritoriju naše opštine, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, zajedno sa direktorom Centra za socijalni rad, predsednikom Mesne zajednice Bogdanica i direktorom OŠ „Ivo Andrić“ iz Pranjana, obišao je domaćinstvo Miletića i predao pakete pomoći.


gm

„Došli smo u porodicu Miletić povodom prikupljenih sredstava sa donatorskog ručka koji smo organizovali za naše najugroženije stanovništvo. Tom prilikom uspeli smo da prikupimo 650.000 dinara i 140 paketa pomoći smo spremili za najugroženije. Direktor Centra za socijalni rad zajedno sa Crvenim krstom je napravio spisak najugroženijih stanovnika. Očekujemo da nam država u martu prosledi dodatna sredstva za kupovinu još ovoliko paketa. Moram da napomenem da ova porodica pored pomoći koju je dobila danas ima i gerentodomaćicu koja dolazi dva puta sedmično“ kazao je Kovačević.


gm

Miletićima je ovakva vrsta pomoći preko potrebna, s obzirom na to da Rako živi sam sa osamdesettrogodišnjom majkom i da je u prethodne tri godine imao četiri operacije i uspeo da se izbori sa opakom bolešću.


„Ja se zahvaljujem predsedniku opštine i Centru za socijalni rad. U takvoj sam situaciji da mi je svaka pomoć neophodna“, istakao je Rako Miletić.


gm

Mesna zajednica Bogdanica najudaljenije je selo u milanovačkoj opštini. Skoro pedeset kilometara daleko od Gornjeg Milanovca, sa preko četrdeset kilometara puteva unutar sela. Razuđeno, sa „razbacanim“ kućama i pretežno starijim stanovništvom odoleva vremenu i problemima koje prati živalj. Ipak, uspevaju da izađu na kraj sa trenutnim vremenskim uslovima i stignu do najugroženijih porodica, kaže predsednik Mesne zajednice.


„Zahvaljujemo se na dodeli goriva za čišćenje puteva. Imamo veliki broj domaćinstava gde moramo da priđemo i da očistimo jer je selo Bogdanica uširoko razvučeno. Borimo se, čistimo i radimo“, zaključio je bogdanički kmet Branimir Knežević.


gm

Centar za socijalni rad trenutno radi na ažuranju podataka lica kojima je potrebna socijalna pomoć.


„U ovom periodu kada su velike snežne padavine narodu je najpotrebnija pomoć. Sada se vrši raspodela na gradskom području i području ostalih mesnih zajednica tako da ćemo u narednih petnaest dana uspeti da podelimo te pakete koji su prikupljeni od donatorskog ručka“ izjavio je Aleksandar Jevtović direktor milanovačkog Centra za socijalni rad.


Gornji Milanovac i okolna sela i ovoga jutra probudio je sneg. Veće količine padavina, znatnije u gradu nego na seoskom području, nadležne službe, ali i sami građani uspeli su da savladaju. Dežurne službe su na svojim pozicijama – spremne za naredne zadatke.


„Vremenski uslovi su takvi kakvi jesu. Mi se ovih dana borimo sa snegom. Danas sam prošao najvećim delom naše opštine, a svi putni pravci prvog prioriteta su prohodni. Radimo i na putnim pravcima drugog i trećeg prioriteta. Meštani su se organizovali i svojim traktorima čiste ovo područje“, dodao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


Opština Gornji Milanovac izdvojiće dodatna sredstva za kupovinu nafte, a prema rečima prvog čoveka opštine planirana je i nabavka raonika, koji će se podeliti seoskim Mesnim zajednicama za upotrebu i čišćenje pomoću sopstvene mehanizacije.


Imajući u vidu trenutnu situaciju u našoj opštini, apelujemo na sve građane da se ponašaju u skladu sa njom. Potrebno je da prilagode vožnju uslovima puta, očiste sneg ispred objekata stanovanja i parkiraju automobile na jednoj strani ulice, kako bi vozila zimske službe mogla neometano da prolaze i čiste sneg.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!