opstina gornji milanovac

05. decembar 2014.
Održana sednica Skupštine opštine


skupstina opstine

Odbornici Skupštine opštine Gornji Milanovac usvojili su danas budžet opštine za narednu 2015. godinu, kao i izveštaj o izvršenju budžeta u prvih devet meseci ove godine.


Budžetom opštine Gornji Milanovac za 2015-tu godinu predviđeni su prihodi u iznosu od milijardu 187 miliona dinara. Na prihodnoj strani, najviše će se novaca ostvariti po osnovu poreza na zarade, odnosno od poreza na imovinu . Dok na drugoj, rashodnoj strani, budžet je raščlanjen na tri segmenta - nešto više od 489 miliona dinara je planirano za investicije, veliki deo za socijalna davanja, a preostali deo biće utrošen na plate i materijalne troškove budžetskih korisnika.


skupstina opstine

Predsednik opštine Milisav Mirković je i ovom prilikom apostrofirao da se opštinskim sredstvima mora raspolagati domaćinski, a kao potvrdu toga, naveo ocenu državne revizije koja je od 27 kontrolisanih opština, Paraćin i Gornji Milanovac izdvojila kao opštine sa najmanje nepravilnosti u raspolaganju budžetskim sredstvima. Najviše zasluga za jedan kvalitetan rad i ovako zaslužno visoku ocenu, predsednik Mirković pripusuje gornjomilanovačkoj Opštinskoj upravi a koja se, prema njegovim rečima, izdigla i iznad politike i svoju nadležnost sprovodi profesionalno i zakonito. Takođe, istakavši da su se i svi budžetski korisnici dobro ponašali u svom poslovanju i da su i za narednu godinu predstavili realne planove, tako da možemo sa obezbeđenim sredstvima olakšavajuće ući u novu godinu, posebno što imamo na raspolaganju i budžetski suficit, rekao je predsednik opštine pri usvajanju novog budžeta.


Odbornici su danas imali priliku da vide putem grafičkog prikaza sadržajno predstavljanje Strateškog master plana održivog razvoja planine Rudnik od 2014-2024. godine, o kome je govorio dr Slobodan Vučićević, doktor šumarstva i člana ekspertskog tima za izradu ovog strateškog dokumenta. Gradovi Kragujevac i Čačak i opštine Gornji Milanovac, Topola, Knić su se usaglasile da u cilju njihovog daljeg ekonomskog i infrastrkturnog razvoja izrade ovaj strateški dokument koji je prošao i javne rasprave u svim gradovima i kao takav se našao i na usvajanju lokalnih i gradskih parlamenata.


Pometnju na 21-oj sednici lokalnog parlamenta, izazvao je predlog odluke kojim bi se ograničio rad ugostiteljskih objekata.Prvo su se o tome izjašnjavali šefovi odborničkih grupa,a kada je tačka došla na dnevni red, predlagač, Komisija za pritužbe, predloge i druge prestavke, je sa četiri glasa za i jednim protiv, donela odluku da svoju tačku povuče sa dnevnog reda, kako bi se Odluka doradila.Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!