opstina gornji milanovac

03. decembar 2014.
100-godišnjica Kolubarsko-suvoborske bitke


Obeležena 100-godišnjica Kolubarsko - suvoborske bitke u Gornjem MilanovcuPredstavnici Opštine Gornji Milanovac, predstavnici Vojske Srbije i predstavnici Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije obeležili su danas 100-godišnjicu Kolubarsko-suvoborske bitke, polaganjem venaca na spomen biste Vojvodi Živojinu Mišiću, Đeneralu Terziću, spomeniku 1300 kaplara i na spomen obeležja u Boljkovcima i time odali počast slavnim ratnicima Kolubarsko–suvoborske bitke.


Predsednik opštine Milisav Mirković i zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović položili su venac na spomen bistu Vojvodi Živojinu Mišiću na Trgu kneza Mihaila. Ispred Vojske Srbije venac je položio komandant Garnizona Vojske Srbije u Gornjem Milanovcu potpukovnik Nedeljko Planojević, a ispred Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije predsednik društva Dragoljub Ljurišić i udruženja u Gornjem Milanovcu Vladimir Jovanović. Pored gornjomilanovačkih zvaničnika vence su položili i gosti iz Beograda i Aranđelovca predstavnici Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.


  


Izvođenjem monodrame "Milunka - ispovest o životu od prve puške do prve metle", teatra "Balkan novi pokret" u Gornjem Milanovcu započela manifestacija u spomen junaka Velikog rata - "Oni su nam darivali slobodu".


Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!