opstina gornji milanovac

15. septembar 2014.
Opština Gornji Milanovac dobila računarsku opremu kroz projekat Exchange 4


Opština Gornji Milanovac je iz donatorskih sredstava kroz program Exchange 4, realizujući projekat "Naša imovina podržava naš razvoj" dobila računarsku opremu - konkretno 5 radnih stanica, 6 monitora, jedan server - za potrebe popisa i upravljanja imovinom koja se nalazi u vlasništvu lokalne samouprave.


Naša opština zajedno sa Opštinama Lučani i Arilje realizuje projekat koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština. Projekat traje 12 meseci i ukupna vrednost aktivnosti iznosi 207.529,92 evra.Podsećamo, donošenjem Zakona o javnoj svojini u 2011. godini, stvoreni su uslovi na nacionalnom nivou da lokalne samouprave dobiju vlasništvo nad sopstvenom imovinom i da se uspostavi efikasan sistem njenog upravljanja što je od velikog značaja za celu zajednicu. Zbog svog značaja, za lokalne samouprave i za integracione procese Srbije za EU, proces popisa imovine je podržan od strane Delegacije Evropske unije i Saveta Evrope kroz ovaj projekat i u toku je sedmi mesec realizacije. Nakon završetka projekta očekuje se da najviše koristi od postignutih rezultata imaju građani, preduzetnici, privatni investitori ali i lokalna samouprava koja će imati uvid u svoje kapacitete u smislu raspolaganja svojom imovinom čija će se i vrednost proceniti ovim projektom kako bi se ona plasirala na tržište i čijom bi se prodajom ostvarili dodatni prihodi za lokalnu samoupravu.


Krajnji cilj aktivnosti na projektu je poboljšanje konkurentnosti lokalne ekonomije opštine Gornji Milanovac kroz uspostavljanje efikasnog i odgovornog sistema upravljanja imovinom koji olakšava ekonomski razvoj i dovodi do povećanja lokalnih prihoda.
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!