opstina gornji milanovac

Kancelarija za izradu i realizaciju razvojnih projekata, javne nabavke, praćenje investicija i upravljanje imovinom


Šef odseka za javne nabavke, Mirjana Otašević

Šef odseka za javne nabavke
Mirjana Otašević, diplomirani pravnik
e-mail: mirjana.otasevic@gornjimilanovac.rs
tel: 032/ 515-0047


Kancelarija za izradu i realizaciju razvojnih projekata, javne nabavke, praćenje investicija i upravljanje imovinom je najmlađe odeljenje u okviru Opštinske uprave, formirano 2011. godine kako bi se pitanjima razvoja bavilo na sistematski i odgovoran način. Naš cilj je da ojačamo partnerstvo sa drugim lokalnim samoupravama, državnim institucijama i organizacijama, poslovnim sektorom i građanima i da realizujemo projekte koji doprinose unapređenju kvaliteta života u Gornjem Milanovcu.


U tom smislu nastojimo da:
-  prikupljamo i analiziramo podatke u različitim društvenim oblastima, predlažemo rešenja i učestvujemo u izradi i
   realizaciji strateških razvojnih dokumenata;
-  obezbedimo zakonito, transparentno, efikasno i odgovorno trošenje budžetskih sredstava kroz sprovođenje stručnih i
   operativnih poslova u oblasti javnih nabavki;
-  učestvujemo u izradi i realizaciji investicionih i razvojnih projekata na teritoriji opštine;
-  svakodnevno pratimo i učestvujemo na međunarodnim i domaćim konkursima za donatorska sredstva;
-  održavamo i jačamo saradnju sa drugim lokalnim samoupravama, resornim ministarstvima,
   organizacijama i institucijama, nevladinim sektorom;
-  delujemo proaktivno kako bi promovisali poslovne potencijale opštine i privukli pažnju investitora.


Premda smo "mlado" odeljenje koje se bavi složenim, dinamičnim i razvojnim poslovima, nedostatak iskustva nastojimo da nadoknadimo posvećenošću, energijom, konstantnim učenjem i usavršavanjem. Verujemo da se svaki trud isplati i kao neuspeh prihvatamo samo ako se nismo ni usudili da pokušamo da stvari promenimo na bolje.


Nadležnosti:
Kancelarija za izradu i realizaciju razvojnih projekata, javne nabavke i praćenje investicija inicira i aktivno učestvuje u stvaranju i realizaciji razvojnih projekata (programa) u skladu sa potrebama lokalne zajednice u cilju unapređenja njenog razvoja. Identifikuje domaće i međunarodne izvore finansiranja i konkuriše za dodelu sredstava prezentovanjem kvalitetnih ( projekata ) programa, u cilju unapređenja razvoja opštine Gornji Milanovac. Kreira projekte po pitanju korišćenja predpristupnih fondova EU. Sarađuje sa organima i organizacijama Republike Srbije koje obavljaju poslove lokalnog ekonomskog razvoja, organima lokalnih samouprava i drugim organizacijama, telima i ustanovama koje se bave unapređenjem razvoja lokalnih zajednica. Sprovodi politiku koju opština Gornji Milanovac uspostavi sa opštinama i gradovima iz inostranstva i međunarodnim organizacijama koje su uključene u slične projekte. Vrši organizaciju poslova vezanih za poslove nabavke dobara, radova i usluga neophodnih za funkcionisanje organa uprave, izradu pravnih i drugih akata vezanih za javne nabavke. Sprovodi sve aktivnosti iz delokruga Opštine u oblasti investicija, pokreće inicijative, predlaže projekte, sačinjava mišljenja u oblasti investicija koje se finansiraju iz budžeta Opštine u cilju racionalnog i ekonomičnog korišćenja sredstava i vrši druge poslove u skladu sa zakonom.
Povratak na: Opštinska upravaĆir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!